Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Lidian van Esch – ModderWeek

Het is alweer even geleden, maar door de voor-de-vakantie drukte is het er niet van gekomen om hier eerder een blog over te schrijven. Maar aangezien het TE leuk is om er niet over te schrijven, toch een blog over ModderDag, of in ons geval ModderWeek. Sinds jaar en dag een van mijn meest favoriete dagen van het jaar!
Lidian van Esch

Spelen, leren, ontdekken en vooral lekker vies worden. Naast dat het superleuk is, is het ook erg interessant. Het voelen, ruiken en ervaren van de modder, de natuurlijke materialen, maakt deze week tot een enorm succes. Ook ontwikkelen van ruimtelijk en creatief vermogen wordt ontwikkeld. Het mooie is ook dat het voor alle leeftijden een prachtig initiatief is. Zelfs de Pedagogisch Medewerkers genieten hier enorm van 😉.

Ondanks dat ik niet meer op de groep werk, kon ik het niet nalaten om toch af en toe even een kijkje te nemen.

‘Van heksensoep tot moddertaartjes, het kwam allemaal voorbij’

De mogelijkheden tijdens de ModderWeek zijn eindeloos. Voor de bso stond een heuse Mudrun op het programma. Dankzij de hulp van een aantal enthousiaste stagiaires van Jibb+ (een organisatie die bijdraagt aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding) werd de mudrun een groot succes. Voor de snelste modderbazen waren er zelfs bekers te winnen. De gespannen snoetjes bij de prijsuitreiking zijn onbetaalbaar om te zien. Ook de pedagogisch medewerkers gaven het goede voorbeeld en legden als eersten het parcours af. Kortom, zeer geslaagd!

Maar er was meer….. Op woensdag stond er voor alle groepen koken met modder op het programma. Van heksensoep tot moddertaartjes, het kwam allemaal voorbij. De donderdag stond in het teken van modderkunst, waar de mooiste en meest vieze kunstwerken gemaakt werden. Er was een wedstrijd moddertorens maken, een flinke uitdaging die de kinderen niet uit de weg gingen. Zelfs de baby’s waren dagelijks heerlijk aan het modderen, mooi om te zien, hoe zelfs de allerjongsten hierin mee gingen.

Bekijk de foto’s die Lidian maakte:

Er werd echt flink wat aangemodderd.

Ik zeg: Op naar ModderWeek 2021 (noteer de week van 29 juni maar vast in je agenda)!

Bij een groene kinderopvang past een moestuin natuurlijk perfect! Een moestuin… Uhm, tja, iets waar ik geen ervaring mee heb. Lees de vorige blog van Lidian

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.