Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog KOO Meppel – Pm’er Sabina

Op Het Kinderkasteel hebben wij een geïntegreerde peutergroep. Elke dag gaan de ‘grote’ kinderen vanaf 2,5 mee naar onze hal. Daar wordt de peutergroep gedaan. Van verven, plakken, knippen, kleuren, vouwen tot een beleefactiviteit.
Kinderopvang Organisatie Meppel vaste foto.jpg
In de blogserie van Kinderopvang Organisatie Meppel is steeds iemand anders van de organisatie aan het woord. Dit keer: pm'er Sabina.

We hebben het de laatste weken in de peutergroep over ‘Oef wat warm’. Dit is een thema van Uk&Puk, een VVE programma. Maar Sabina, ‘het is helemaal geen mooi weer nu’. Dat klopt helaas wel, de zon laat zich maar weinig zien. Toch zijn de kinderen er erg druk mee en zich ervan bewust dat de vakantie al voor de deur staat.

We praten over de vakantie en de kinderen krijgen om de beurt de tijd om wat te vertellen. ‘Ik ga met onze vouwwagen naar Texel’. ‘Ik ga naar de zon’ ‘Ik ga met het vliegtuig’.  De ander gaat niet op vakantie want ‘mama krijgt een baby’ en ga zo maar door. ‘Maar waar is de zon dan? En waar gaat het vliegtuig heen?’ Dat is toch wel een moeilijke vraag want de wereld is best groot. ‘Wij wonen in Nederland’ probeer ik nog uit te leggen,  maar daar willen de kinderen niks van weten want wij wonen gewoon allemaal in Meppel en dat is niet Nederland!

‘We verzamelen alle klontjes en gaan eens kijken wat een föhn nou met de ijsklontjes kan doen’

Het is daarna tijd om bakjes, washandjes, ijsklontjes, en een föhn te verzamelen. Binnen een paar seconde staan alle kinderen om me heen. Nieuwsgierig als ze zijn, krijg ik allemaal vragen. ‘Waar zijn die bakjes voor?’ ‘He, mijn mama heeft ook zo’n ding, daar doet ze haar haar mee’. Ik vraag de kinderen om hun handen in een bakje met water te doen. Ze kunnen kiezen uit 2 bakjes. ‘Oe, wat koud zegt de één’ ‘echt niet’, zegt de ander, ‘het is heel warm’. Het is mooi om te zien hoe ze met elkaar communiceren en er dan achter komen dat ze allemaal gelijk hebben.

Eén bakje heeft koud water, en in de ander zit warm water. Daarna krijgen ze allemaal een ijsklontje in hun handen. De 1 legt het klontje snel op tafel omdat het zo koud is, terwijl de ander zich geen moment bedenkt en er snel aan gaat likken. We verzamelen alle klontjes en gaan eens kijken wat een föhn nou met de ijsklontjes kan doen. ‘He, er komt water uit’ wordt er al snel opgemerkt.  Samen ontdekken ze dat er geen 1 ijsklontje overblijft. En als alle ijsklontjes gesmolten zijn, is er nog tijd om lekker te dansen op K3, ‘Van Afrika tot aan Amerika’. (of was het nou van Meppel tot in Nederland?! ;-).

Sabina (28) werkt 6,5 jaar op het Kinderkasteel van Kinderopvang Organisatie Meppel. Zij werkt twee dagdelen op een zogeheten geïntegreerde peuterspeelzaal. Daarnaast is ze werkzaam op het kinderdagverblijf.

Kinderopvang Organisatie Meppel biedt lezers van Kinderopvangtotaal een kijkje in hun keuken: van de groep tot het management: de organisatie blogt vanuit alle lagen. De vorige keer gaf manager Cindy Naber een kijkje in haar werkzaamheden voor KOO Meppel: ‘keep calm, in de kinderopvang verveel je je nooit’.  Lees haar blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.