Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jorn Leistra – Spelend een duurzame wereld ontdekken

Wij hechten bij KION veel waarde aan onze (pedagogisch) medewerkers en betrekken hen actief bij de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening. Binnenkort gaan we in een gemixt team van pedagogisch medewerkers in één week tijd een nieuw, tof concept ontwikkelen en testen gericht op duurzaamheid en groen.

We geloven er binnen KION in dat een multidisciplinair team beter in staat is om complexe vraagstukken aan te pakken. Bij onze ontwikkeling betrekken we altijd ouders en kinderen.

We believe in people, not problems. We focus on the needs of users and customers.

Duurzame kinderopvang

De keuze voor duurzaamheid en groen is dat we kinderen spelenderwijs bagage willen meegeven voor een duurzame wereld. We willen ook ouders helpen bij de ontwikkeling van hun kind zodat kinderen weten hoe zij later zelf kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. En we willen kinderopvang vernieuwen, een voorbeeld en inspiratie zijn voor de hele branche. We gaan kinderopvang ontwikkelen waarin kinderen tussen 6 en 10 jaar op allerlei verschillende manieren kennismaken met een duurzame wereld.

Talenten benutten

We gaan onze ouders en kinderen helpen bij het verwoorden van behoeften waarvan ze niet eens wisten dat ze ze hadden. Des te beter wij onze klanten kennen, des te beter kunnen we in hun behoeften voorzien. De deelnemers van ons sprintteam gaan capaciteiten benutten die we allemaal hebben, maar die in de praktijk weinig ingezet worden. We gaan uit van onze mogelijkheid om intuïtief te zijn, om patronen te herkennen, om concepten te bouwen die autonomie van kinderen stimuleren, die uitdaging en plezier bieden, waarbij de fysieke veiligheid van kinderen geborgd is en waarbij we emotionele veiligheid, betrokkenheid en warmte bieden. Daarbij leren we om onszelf te uiten op andere manieren dan in woorden of symbolen. Ons proces gedurende de week loopt van inspiratie, via bedenken naar implementatie.

Actieve participatie

We gaan niet alleen met elkaar bedenken hoe het concept eruit zou moeten zien, we gaan dit ook vragen aan kinderen, ouders en scholen. We gaan uitvinden wat ouders graag willen , wat kinderen leuk vinden om te doen en onze toegevoegde waarde voor scholen. Ook gaan we op zoek naar partners die een belangrijke rol kunnen spelen bij het concept voor kinderen. Iedere dag wordt er gewerkt aan het nieuwe concept en op vrijdag presenteren we ons resultaat. Naast de gesprekken met kinderen, ouders, scholen en experts gaan we door werksessies kwantitatieve data verzamelen en analyseren. Samen vormt dit de basis voor onze conceptontwikkeling.

Ik ben heel benieuwd welke energie, ideeën en concepten deze week ons gaat opleveren. Een ding is zeker: “All of us are smarter than any of us”.


Jorn is als innovator bij KION betrokken bij bijzondere innovaties. De vorige keer schreef Jorn in zijn blog over de nieuwe service Oppas Thuis. Lees zijn blog hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.