Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Blog Jolanda Rikers – Inspectie na IKK adequaat?

Gistermiddag was ik op de prachtige zomerse dag voorzitter van de bdKO-regiobijeenkomst in Vught. Het thema van de middag was ‘kennis delen’. Dit is immers een belangrijk doel van onze beroepsvereniging.

Naast

Registreren

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Zembla is een goed idee. Maar de ondernemers in de kinderopvang kunnen ook nog veel meer zelf tegengas geven. Maak met zijn allen een Zwartboek bijvoorbeeld. Stel een site open waarin ondernemers hun cases kunnen inbrengen.
  Zolang ondernemers onverschilligheid van inspecteurs en onterechte overtredingen blijven accepteren kan en zal de GD voortgaan op dezelfde weg. Kennelijk deert het de GGD allerminst dat zij geen vertrouwen geniet als toezichthouder.
  In alle delen van het land lopen ondernemers hier tegen aan, maar de moed ontbreekt voor een gezamenlijk verzet. Ik begrijp dat wel, want je bent als ondernemer bang dat verzet terugslaat op jou en jouw bedrijf. Op individueel niveau is die kans groot en gebeurt dat ook. Maar optreden als collectief is ook voor de GGD andere koek.

 3. De ruimte voor de inspectie om iets niet goed te vinden is verder vergroot door de nieuwe regels. De ruimte om zélf iets te doen en te vinden wordt verder verkleind. Ook uitspraken van de rechter geven ons weinig vertrouwen dat we verder kunnen innoveren en verbeteren. We moeten ons nu vooral richten op het voldoen aan de lijstjes in het veldinstrument van de GGD.

 4. Helaas hebben ook wij een vervelende inspectie gehad.
  De inspecteur schrijft overtredingen in het rapport die feitelijk onjuist zijn.

  Maar het staat wel zwart op wit!!

  Onze zienswijze is ingediend, hopelijk word deze goed gelezen en krijgen we de kans om te laten zien dat wij ons wel aan de regels houden!

  Wij zijn een klein flexibel dagverblijf voor kinderen van 0-13 jaar. Met een opendeuren beleid…
  De nachtmerrie van de inspectie..
  Maar gelukkig wel onze droom die wij voor ouders en kinderen dagelijks kunnen realiseren!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.