Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Tropenweken

Het heeft even geduurd, maar hierbij dan toch weer een nieuwe blog. Ik heb overigens geen kerstvakantie gehad. Integendeel: de laatste 5 weken van het jaar waar zelfs tropenweken. Niet vanwege de temperatuur, maar door de verbouwing.
Jolanda Rikers

Na het bijna 100-jarige bestaan, hadden we besloten dat dit enige in eigendom zijnde gebouw ook in de metamorfose moest. We hadden al de ‘Parkstad look & feel’ toegepast op grote kindcentra, dus we wisten wat op ons af kwam. Maar als je 12 weken (totale verbouwing) letterlijk door het stof gaat, twijfel je daaraan.

Vooral de laatste 5 weken waren heavy. Het begon met het ontruimen van de kantoren. Een paperless office was bij deze papieren tijgers ver te zoeken. Mijn dozen waren natuurlijk veel te vol, waardoor meerdere dozen bij het verplaatsen hun bodem verloren… Tja, en daarna moesten we 5 weken met veelal 6 personen gezamenlijk op de zolder werken. Zo leer je elkaar maar ook een ieders geluiden en gewoonten wel goed kennen. Vooral aan het werken met een radio heb ik moeten wennen. Het had ook wel positieve kanten. We deelden meer informatie en hebben veel gelachen.

‘En dan het natuurbehang. Wow, wat ziet dat er inspirerend uit’

Maar ik ben ook nu wel heel erg blij dat ik mijn eigen kantoor weer heb. Ik heb wel een hele andere werkplek gekregen. Mijn kantoor is nu gesitueerd aan de achterkant van het gebouw, de tuinkant. Dat vind ik heerlijk, geen straatgeluiden meer als ik het raam open zet. Ook heb ik meer ramen aan weerskanten. Lekker open en transparant.

Ik zet nu wel ‘s ochtends de radio aan, als ik geen afspraak heb. Wel alleen Ekdom in de Morgen! Daarnaast begin ik mijn werkdag staand aan mijn nieuwe in hoogte verstelbare bureau. Dat is super. Ik voel me meteen een stuk fitter in 2020. Ook de daglichtlampen werken zeer positief op mijn gemoedstoestand.

En dan het natuurbehang. Wow, wat ziet dat er inspirerend uit. Ik heb blijkbaar een foto gekozen met zicht op het Motherland Statue in Kiev. Ware het niet dat de architect net dit beeld weg heeft gefotoshopt op mijn behangetje, omdat het al bij een collega erop stond. Dat vind ik nu wel jammer. Op 22 januari heropen ik met gepaste trots ons geheel vernieuwde kantoor op onze 33ste verjaardag. Dat is zeker een feestje waard.

In een eerdere blog heb ik al eens aangegeven dat de tweede helft van het jaar (het ‘najaar’) één maand te kort is. Echter, op de keper beschouwd is het nog veel erger… Immers, met de gespreide vakanties kun je pas vanaf half september afspraken plannen en kun je na half december niemand meer vragen voor activiteiten. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.