Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Tropenrooster

Het is deze week tropisch warm. De 38 graden werd in sommige delen van het land aangetikt. Scholen hanteerden spontaan een tropenrooster. Maar wat betekent dat voor de kinderopvang? Jolanda Rikers stuurde een brief naar ouders.
Jolanda Rikers

‘Afgelopen vrijdag werden wij via ouders verrast met het nieuws dat aanvankelijk één basisschool een tropenrooster zou hanteren. In de loop van de middag en het weekend werden dat er al snel meer.

Door een beroep te doen op de gezonde basisschool Schatgraver waren we in de gelegenheid om een groot aantal medewerkers vrij te plannen. Daarnaast waren gelukkig enkele scholen bereid om de kinderen wat langer op school te houden. Immers: voor 1 leerkracht moeten wij 3 pedagogisch medewerkers leveren.

Met heel wat gepuzzel van planning en locatiemanagers en natuurlijk de flexibele medewerking van onze medewerkers hebben we het nog allemaal op tijd voor de ouders* geregeld.

‘Ook voor ons betekent dit extra kosten en vooral werkdruk’

KOP kiest er bewust voor geen tropenrooster te hanteren en onze klanten op reguliere tijden op te vangen. Echter door dit bericht vanuit Movare heeft KOP ervoor gekozen om klanten niet in de ‘kou’ te laten staan.

Om ouders tegenmoet te komen hebben we intern besloten dat er geen extra kosten in rekening gebracht worden zodat ouders niet verder in de problemen komen, gezien dit onverwachte bericht.

In de toekomst kunnen wij niet de plotselinge invallen van Movare gratis blijven oplossen. Te denken valt dan aan een stakingsdag of tropenroosters. Ook voor KOP betekent dit namelijk extra kosten en vooral werkdruk. Wij gaan hiervoor nog een voorstel uitwerken. Voor dit moment zorgen we in ieder geval goed voor jullie kinderen.’

*voor deze blog met als doelgroep managers en pedagogisch medewerkers hebben we ‘u’ vervangen door ‘ouders’.

‘Hoe meer wij actief aan de slag gaan met deze aanpak, hoe beter het met de kinderen zal gaan. We kregen die avond ook concrete ideeën aangereikt hoe we dit konden oppakken. Bijvoorbeeld door de inrichting aan te passen, de eetmomenten in te korten en de spelmaterialen uitdagender te maken.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.