Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Tijd voor het kind

2021 is bijna ten einde en ik denk dat de meesten van ons graag dit heftige jaar afsluiten. We begonnen met corona en we eindigen er helaas weer mee. Hadden we in het begin van het jaar nog de ijdele hoop dat het in 2021 beter zou worden vanwege de vaccinaties, inmiddels zijn we erachter dat dit niet zo is.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Er zijn bij ons maar liefst ruim 50 van de 200 medewerkers positief besmet geraakt met het virus, terwijl dit in 2020 maar 10 personen waren. En dan heb ik het niet over de grote aantallen medewerkers en kinderen die in quarantaine moesten. We hebben in de staart van 2021 dan ook nog onverhoopt locaties moeten sluiten om een verdere verspreiding te voorkomen. Dit heeft een enorme impact op onze dienstverlening, waar ouders, maar vooral kinderen de nadelige gevolgen van hebben gemerkt. Onze strategische doelstelling ‘Tijd voor het kind’ heeft dan ook dit jaar zwaar onder druk gestaan.

Desalniettemin zijn we ondanks corona ook heel ver gekomen met elkaar. De doelstellingen ‘opvoedexpert’ en ‘innoveren en investeren’ zijn grotendeels gerealiseerd. Waar we minder ver mee zijn gekomen dan we hadden gewild is doelstelling ‘werkgeluk medewerkers’. De al enige tijd voortdurende personele onderbezetting drukt enorm op het werkgeluk van medewerkers. Hier hebben we met z’n allen volle focus op. Maar we realiseren ons inmiddels ook dat je het nooit voor iedereen goed kunt doen. We kunnen medewerkers coachen, maar er zijn zaken waar wij geen invloed op hebben. Ondanks de 30 nieuwe collega’s zullen we een aantal moeten werven en blijven we vooral focussen op het behoud van ons huidig personeel.

‘GAan we in 2022 gegarandeerd alle doelstellingen op 100% krijgen? Waarschijnlijk niet’

De financiële situatie ziet er gelukkig rooskleurig uit, waardoor we de continuïteit van de minder goed lopende locaties kunnen borgen. Ook maken we steeds meer verbinding met lokale collega-organisaties zoals CMWW, POVH, Impuls en JenS. Samen kunnen we meer voor het kind.

Al met al kijk ik dan ook tevreden terug op 2021. Gaan we in 2022 gegarandeerd alle doelstellingen op 100% krijgen? Waarschijnlijk niet. We gaan wel al het mogelijke uit 2022 halen, met een extra focus op het werkgeluk van onze medewerkers en meer tijd voor het kind. 2022 zal ook in het teken staan van ons 35-jarig bestaan met hopelijk weer een kinderoptocht op 26 februari en op 13 juli een groots muzikaal optreden van de kinderen tijdens het WMC. In de tweede helft van 2022 zullen we een nieuw plan opstellen voor de periode 2023-2026. Genoeg uitdaging dus!

Rest mij nog u en uw gezin mooie feestdagen toe te wensen en vooral een gezond 2022!

‘Elke dag is het weer een grote uitdaging om de planning rond te krijgen. Onze planners en managers zijn 24/7 stand-by om adequaat te handelen en waar nodig met de GGD te overleggen. Elk weekend ontploft onze zogenoemde calamiteiten-app. Als je een uurtje niet kijkt, heb je zo 40 appjes gemist. Hoe lang gaat dit nog door? Of beter gezegd hoe lang houden we dit nog vol?’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.