Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Samen vieren

Vorig jaar is het coronavirus pas goed uitgebroken na carnaval. Tegelijkertijd waren toen ook nog andere griepvirussen actief, waardoor we het in eerste instantie niet zo in de gaten hadden.
blog-jolanda-rikers-samen-vieren
Zo vierden Jolanda en de medewerkers en kinderen van Kinderopvang Parkstad nog carnaval in 2020.

Na zo’n intensieve feestweek sneuvelen altijd wat mensen en het waren er niet meer dan normaal. Er werd destijds ook niet getest, dus we weten niet wie het toen heeft gehad. Nou ja, ik heb het toen blijkbaar wel gehad, maar daar kwam ik pas begin juli achter, nadat ik mij op antistoffen had laten testen.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en hebben we carnaval weer achter de rug. Nou ja, we hebben het niet samen kunnen vieren. Normaal gesproken luiden wij de zogenaamde Vatelaovend in met onze grootse deelname aan de Kingertsog Kirchroa. Maar liefst 220 medewerkers/ouders/kinderen liepen in 2020 in allemaal dezelfde pakjes mee.

‘Carnaval, dat kun je eigenlijk alleen maar samen vieren’

We introduceren dan altijd met een slogan ons jaarplan en delen leuke wuppies uit. Het geld dat we ophalen met onze deelname, geven we aan een goed doel. Dit jaar was natuurlijk alles afgelast en daar hebben de ‘echte vierders’ dan ook veel pijn in hun hart van. Er werd natuurlijk van alles digitaal aan geboden (oude optochten, livestream-optredens), maar carnaval dat kun je eigenlijk alleen maar samen vieren.

Gelukkig waren onze kinderdagverblijven en peuteropvang ruim voor deze vakantieweek opengegaan, waardoor we toch nog het een en ander hebben kunnen voorbereiden, zodat in ieder geval de aanwezige medewerkers en kinderen een verkleedfeestje hebben kunnen vieren.

Ook hebben we weer een goed doel gesponsord en onze wuppies 2021 per post verspreid; het is inmiddels een collectors item geworden.

Onze slogan 2021 luidt: Met ons sociaal oog op kwaliteit maken wij het onderscheid!
Hiermee duiden we op de introductie van ons nieuwe kwaliteitshandboek, maar ook op het samen vieren. Hopelijk komt er weer snel ruimte voor. Alaaf!

Terwijl iedereen in onderwijs en kinderopvang druk doende is met de heropening, volgde ik met 500 collega’s een interessant webinar over het Jonge kind in beeld. Tijdens dit webinar stonden 2 onderwerpen centraal: Onderwijsachterstandenbeleid Parkstad en de Talentacademie. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.