Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Politici lezen voor!

Als kinderopvang weten we natuurlijk hoe belangrijk voorlezen is. Dagelijks lezen onze pedagogisch medewerkers voor. Elk jaar komen tijdens voorleesweken ook lokale politici voorlezen en dat worden er elk jaar meer.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Dit jaar komen in onze Parkstad-gemeenten maar liefst veertien wethouders en twee burgemeesters voorlezen. Dat is toch geweldig!

In Parkstad krijgen we sowieso al jarenlang middelen op het gebied van onderwijsachterstandenbeleid. Hiermee kunnen we voor- en vroegschoolse educatie aan elk kind aanbieden. Ook werken we met alle gemeenten samen in een bandgenootschap laaggeletterdheid. Hieraan nemen veel organisaties deel, waaronder de bibliotheek en de GGD. We hebben leestassen voor ouders en organiseren boekstart samen met de bibliotheek.

Met de monitor Nipia volgen we de ontwikkeling van jonge kinderen

In een speciaal ontwikkelde monitor Nipia volgen we de ontwikkeling van jonge kinderen. Met alle inspanningen op taalontwikkeling zien we dan ook dat de resultaten van de peuters vooruit gaan. Alle kleine beetjes helpen en we zijn dan ook heel blij met de voorleesacties van onze lokale politici.

Lees de vorige blog van Jolanda Rikers: Kokkie familiegevoel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.