Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Jolanda Rikers – Liever meer werkgeluk

Vakbond CNV en werkgeversorganisaties BK en BMK hebben een cao-akkoord voor de kinderopvang. Onderdeel van het akkoord is een dringende oproep om snel te werken aan betere werkbare regels voor de kinderopvang die de werkdruk voor medewerkers aanmerkelijk moeten verminderen.
Jolanda Rikers

Vandaag had ik een gesprek met enkele OR-leden en vroeg ik hun wat we nog meer moesten doen of beter laten om de werkdruk te verminderen. Ik kreeg als antwoord dat het beroep van pedagogisch medewerker het mooiste beroep is wat er bestaat.

Ze gaven daarnaast dat we met de hele vermindering werkdruk discussie de huidige situatie te negatief benaderen. Waarom hebben we het niet over het verhogen van het werkgeluk van medewerkers? Tja, een goede vraag? Blijkbaar focussen we ons liever op het verminderen van negatieve aspecten dan op het verhogen van de positieve aspecten van dit mooie beroep.

Toevallig hebben wij het verhogen van het werkgeluk van onze medewerkers als een van onze belangrijkste doelstellingen

Toevallig hebben wij het verhogen van het werkgeluk van onze medewerkers als een van onze belangrijkste doelstellingen in ons strategische plan benoemd. We hebben hierin ook al diverse activiteiten opgezet, maar veelal leiden ook deze activiteiten weer tot meer digitale administratieve verwerking. En van deze werkzaamheden krijgen onze medewerkers weer meer stress. Het lijkt bijna een vicieuze cirkel.

De uitdaging is dus: hoe verhogen we het werkgeluk van medewerkers zonder dat dit leidt tot administratieve werkdruk?

 

2 REACTIES

 1. Dag Steffe,
  Mooi te lezen dat jullie het zo goed geregeld hebben. Mooie initiatieven!
  Het blijft een voortdurend aandachtpunt, waar we als organisatie alert op moeten blijven.
  Misschien kunnen we er een keer verder over praten.
  Vriendelijke groet,
  \Jolanda Rikers

 2. Lees alle reacties
 3. Leuk om te lezen!!

  YellowBellies heeft werkgeluk ook als belangrijk doel. Wij zeggen, gelukkige collega’s zijn gelukkige kinderen. Uit onze laatste collega geluk onderzoek kwam een gemiddeld cijfer van een 8,5. Een mooi getal gegeven voor gelukkige collega’s.

  Hoe dit komt? wij werken met zelf organiserende team en richten ons op de 3 belangrijke bouwstenen van werkgeluk. Daarnaast is ons “HR” team ingericht om te werken aan gelukkige collega’s. De naam van ons team is niet voor niet “collega geluk”.

  Groetjes,
  Steffe
  YellowBellies

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.