Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Het einde in zicht?

Eerst dachten we nog dat door de vaccinaties in de tweede helft van 2021 de besmettingen zouden meevallen. Inmiddels weten we dat het aantal veel hoger is dan gehoopt. En dan heb ik het nog niet over de vele verplichte quarantaines.
Jolanda Rikers

Onverhoopt hebben we onlangs ook een locatie moeten sluiten. Dit is echt een uiterste maatregel want de kinderopvang doet er echt alles aan om de kinderen te blijven opvangen, zodat ouders kunnen blijven werken.

Elke dag is het weer een grote uitdaging om de planning rond te krijgen. Onze planners en managers zijn 24/7 stand-by om adequaat te handelen en waar nodig met de GGD te overleggen. Elk weekend ontploft onze zogenoemde calamiteiten-app. Als je een uurtje niet kijkt, heb je zo 40 appjes gemist. Hoe lang gaat dit nog door? Of beter gezegd hoe lang houden we dit nog vol?

Tja, mensen in de kinderopvang zijn ook toe aan een extra week vakantie, maar dat kunnen we niet, want wij hebben klanten…

In de diverse overleggen met collega-organisaties concluderen we dat de rek eruit is. Maar is er dan einde in zicht? We horen berichten over een extra week vakantie voor scholen. Tja, mensen in de kinderopvang zijn ook toe aan een extra week vakantie, maar dat kunnen we niet, want wij hebben klanten…

Echter, we kunnen ook niet op deze korte termijn de extra week vakantie opvangen en hopen dan ook dat het onderwijs open blijft.

Normaal is er in de aanloop naar de feestdagen een gezellige en ontspannen sfeer op onze locaties. Dit jaar is het anders.

Normaal is er in de aanloop naar de feestdagen een gezellige en ontspannen sfeer op onze locaties. Dit jaar is het anders. Geen gezamenlijke eindejaarsbijeenkomst maar een individuele drive trough. Gelukkig hebben wel weer een mooi cadeau voor onze toppers.

En nu maar hopen dat het einde in zicht komt.

Lees de vorige blog van Jolanda Rikers – Goede samenwerking dankzij goede voorzitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.