Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Groot groter grootst

Gisteren werd ik verrast door weer een aanstaande megafusie in de kinderopvang. De twee grootste kinderopvangorganisaties worden samen de grootste van Nederland. Naast deze organisaties zijn nog veel meer organisaties op het overnamepad.

Allemaal onder het mom dat het voor de kwaliteit is. Is dat ook zo? Ik heb daar mijn twijfels over. Blijkt dit dan uit onderzoek?

Ik denk wel dat het voor kleinere organisaties moeilijker is om aan de steeds veranderende kwaliteitseisen te voldoen. In Zuid-Limburg helpen we deze kleintjes vanuit het platform Kinderen ons Vak, een samenwerkingsverband van grote en kleine opvangorganisaties en opleidingsinstituten. Zo kunnen de kleintjes blijven bestaan en hebben ouders meer keuzemogelijkheid.

‘Zo kunnen we groots worden door klein te blijven’

Aan de andere kant zoeken wij gezamenlijk voor innovatie en kwaliteitsontwikkeling de samenwerking met de wetenschappelijke wereld, zoals ons project met Universiteit Leuven. Zo kunnen we groots worden door klein te blijven.


‘Onlangs nam ik deel aan een masterclass Strategie bij Nijenrode. Tja als je vindt dat je medewerkers aan permanente educatie moeten doen, moet je er ook zelf aan geloven.’ Lees de vorige blog van Jolanda


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.