Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Goede audit

De afgelopen dagen hebben we Keurmerk weer over de vloer gehad. Ons HKZ-certificaat verloopt dit jaar en dan krijg je weer een uitgebreidere audit. In ons nieuwe strategische plan hadden we al bepaald dat we aan onze kwaliteit blijven werken, maar dan zonder HKZ. Tijdens een gesprek ben ik daar toch weer op terug gekomen.
Blog Jolanda Rikers - Goede audit

We wilden vooral stoppen, omdat de omzetting naar een nieuwe ISO-certificering geld kost. Maar ook omdat alle HKZ-protocollen veel administratieve rompslomp op de werkvloer veroorzaken tot groot ongenoegen van ons personeel. De mededeling ‘We stoppen met HKZ’, werd dan ook met groot gejuich ontvangen.


‘Tijdens mijn gesprek met Keurmerk blijkt dat het vele papierwerk van HKZ niet overal nodig is’

Echter, nu blijkt dat de HKZ-schema’s nog niet wijzigen (onduidelijk is wanneer wel) en tijdens mijn gesprek met Keurmerk blijkt dat het vele papierwerk van HKZ niet overal nodig is. Dit werpt natuurlijk een nieuw licht op de situatie. Bovendien zullen we vanuit de Wet nog veel zaken moeten blijven registeren.

Dit najaar gaan we toch maar opnieuw in kaart brengen in hoeverre we met minder inspanningen toch het certificaat kunnen behouden. Immers, het kwaliteitsdenken en -werken zit ons inmiddels in het bloed, getuige de laatste audit. Wordt vervolgd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.