Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Elk kind ontwikkelt talent

Terwijl iedereen in onderwijs en kinderopvang druk doende is met de heropening, volgde ik met 500 collega’s een interessant webinar over het Jonge kind in beeld. Tijdens dit webinar stonden 2 onderwerpen centraal: Onderwijsachterstandenbeleid Parkstad en de Talentacademie.

In de onlangs uitgezonden documentaireserie ‘Klassen’ ging het over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Het verschil in kansen voor leerlingen van laag- en hoogopgeleide ouders neemt toe. Hoe zorgen we er dan voor dat alle kinderen toch de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontwikkelen?I

In Parkstad wordt al 20 jaar geïnvesteerd in voor- en vroegschoolse educatie (vve)

In Parkstad wordt al 20 jaar door de diverse gemeenten geïnvesteerd in voor- en vroegschoolse educatie (vve). Zo mag in de gemeente Kerkrade elke peuter 4 dagdelen naar de peuteropvang komen. De gemeente betaalt de helft van de kosten. Hierbij leren peuters op een speelse manier de Nederlandse taal. Alles met het oog op een vliegende start op de basisschool. Omdat deze ontwikkeling ook continu wordt gemeten in een monitor weten we ook dat het ook werkt. Tijdens het webinar werd deze unieke bovengemeentelijke samenwerking toegelicht.

Door deze training zien medewerkers beter welke talenten kinderen hebben en hoe zij die optimaal kunnen ontwikkelen

Vervolgens werd een andere mooie samenwerking van drie kinderopvangorganisaties gepresenteerd door prof. Ferre Laevers van Universiteit Leuven (CEGO). In deze zogenaamde Talentacademie heeft de Universiteit Leuven een groot aantal pedagogisch medewerkers getraind om door een andere bril naar jonge kinderen te kijken. Door deze training zien medewerkers beter welke talenten kinderen hebben en hoe zij die optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij staat het welbevinden en de betrokkenheid centraal. Ook deze aanpak meten we al enkele jaren en zien we een goede vooruitgang bij de kinderen (zie grafiek). Wil je kinderen dus gelijke kansen geven, dan zul je zo vroeg mogelijk moeten beginnen!

 

Als Kinder Opvang Parkstad hebben we gekozen voor het meten van onze klanttevredenheid via de Verbetermeter. Hierdoor houden we continu de vinger aan de pols en kunnen we opmerkingen van klanten en ouders meteen oppakken. Lees de vorige blog van Jolanda

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.