Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Ingrid van den Bunder – Herinneringen

Het afgelopen schooljaar is er weer hard gewerkt. Door onze pedagogisch medewerkers en op ons servicebureau. Want dat vergeten we vaak, dat er achter de schermen ook heel veel moet gebeuren om de organisatie draaiende te houden.
Blog-ingrid-van-den-Bunder-Herinneringen
Foto: Peuteropvang Heerlen

Natuurlijk waren er ook weer de nodige verplichte cursussen zoals Speelplezier en Piramide. Maar we boden dit jaar ook een workshop ‘fotograferen met je smartphone’ aan. Een vrijwillige workshop, die werd gegeven door de Heerlense Floor Noten. Medewerkers konden er zich voor aanmelden. De eerste ronde bestond uit drie bijeenkomsten, na werktijd op één van de locaties van POVH.

Blog-ingrid-van-den-Bunder-Herinneringen
‘De eerste resultaten waren verbluffend.’

Voorzichtig dienden zich de eerste aanmeldingen aan. Maar het enthousiasme spreidde zich al snel uit door de hele organisatie. Want wat blijkt? Onze telefoon heeft meer mogelijkheden om foto’s te maken dan wij weten. Die mogelijkheden en trucjes gaf Floor prijs in haar workshop. ‘Je wil toch graag dat de mooie momenten in het leven op een mooie manier worden vastgelegd’, leidde zij haar workshop in. Want foto’s zijn herinneringen en daar mag je best wat moeite voor doen. Met de trucjes en tips van Floor werd die moeite omgezet in ontspanning. De eerste resultaten waren verbluffend. Medewerkers staken elkaar aan met hun enthousiasme en de tweede ronde zat al snel vol. Nu zijn de vervolgworkshops al volgeboekt en de resultaten zijn zichtbaar.

Want hoewel er fotografen zijn die onze eigen beeldbank vullen en onze activiteiten op de gevoelige plaat vastleggen, sturen ook onze pedagogisch medewerkers regelmatig foto’s op van speciale momenten in de groep of de locatie. En hoe mooi is het als die foto’s ook de aandacht trekken op social media. En ik kan vol trots zeggen dat dat zeker gebeurt. Overigens geven ouders op het inschrijfformulier aan of hun peuter op de foto mag en of die foto op social media mag komen te staan. De privacy is geregeld en gewaarborgd.

‘Deze workshop was een fijne manier om aandacht te geven aan onze medewerkers en ze met elkaar te verbinden’

Ik ben blij dat we deze workshop zijn gaan aanbieden. Dat er naast alles wat moet ook iets is wat mag. En dat daar veel enthousiasme voor is en de resultaten meteen zichtbaar zijn, voor het werk (niet meer gezichtjes blurren of peuters afschermen met bloemetjes en zonnetjes, maar werken met scherptediepte), maar ook privé. ‘Fotograferen met je smartphone ontspant, je bent even heel aandachtig met iets bezig en je vergeet alles om je heen’, was een veelgehoorde reactie.

 

Blog-ingrid-van-den-Bunder-Herinneringen
Samen leren fotograferen.

Aan de andere kant was deze workshop een fijne manier om aandacht te geven aan onze medewerkers. Om ze met elkaar in verbinding te brengen, want de pedagogisch medewerkers van de verschillende locaties en de medewerkers van het servicebureau zaten samen in één workshop. Kortom, een win-win-win-en nog eens winsituatie. Maar vooral de geconcentreerde gezichten en het enthousiasme bij het zien van de eindresultaten maakten mij blij.

Ik hoop dat er de komende weken veel gefotografeerd gaat worden. Dat ik mooie foto’s van vakantiemomenten ga zien op social media. Dan denk ik aan die ontspannen en geconcentreerde gezichten tijdens de workshop en verheug ik me op het nieuwe schooljaar.

Fijne vakantie, rust goed uit, maak foto’s, maak herinneringen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.