Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Herfst

De herfst is altijd zo’n periode waarin het niet alleen buiten onstuimiger wordt, maar ook binnen. De kinderen worden drukker en gaan mee met het soms wat ruige herfstweer. Maar dan opeens begrijpen mijn collega's en ik het. Het is alweer november. En Sinterklaas is in aantocht.
Blog Elmer Oosten - Herfst

Het is een terugkerend ritueel. In november hebben de kinderen van mijn groep de drang om te rennen, springen en schreeuwen. Stil zitten aan tafel is al helemaal uit den boze, terwijl het normaliter zo “zen” kan zijn tijdens het eten. Deze maand wil dat maar niet lukken….
Niet dat de kinderen zich bezighouden met heel andere dingen. Ze spelen lekker en hebben hun grapjes en ik-ben-oost-indisch-doof momentjes alweer paraat staan. Alleen wordt alles verviervoudigd in de herfst! Als pedagogisch medewerker is het een kwestie van meegaan in de drukte, af en toe even heel duidelijk zijn over de afspraken én… niet te vergeten, regelmatig aandacht schenken aan die man met die baard. Elk kind heeft er wel zijn zegje over en ja, ook over de Pieten hebben ze wat te zeggen. De nieuw gekleurde Pieten zijn gek en interessant tegelijk. De kleinsten maken tekeningen en knutsels met grote letters erboven: “voor Sint en Zwarte Piet”.


‘We moeten het maar even doen met de herfst in de kinderopvang. Er breekt vast snel weer een nieuw seizoen aan’

Herfst. Ook bij ons in de kinderopvang blijft het helaas maar herfstweer. Er zijn wisselingen in het personeel en dat blijft onzeker voor iedereen en dat vraagt veel energie. Gelukkig werk ik op een grote locatie waar nog wel veel kinderen komen. En we werken keihard om de kinderen zorg, liefde en een hoop uitdagingen te bieden. Voor de rest moeten we het maar doen met de herfst in de kinderopvang. Er breekt vast snel weer een nieuw seizoen aan.

Ondertussen blijft het op vele fronten onstuimig. Als echte optimist hoop ik dat alle kinderen dit jaar weer verblijd worden op 5 december, en dat de herfst daarna weer snel het land uit is!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.