Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Terug van weggeweest

‘Hallo, ben je alweer aan het werk?’ In mijn mailbox verschijnt een mailtje van een redacteur van deze website. Toevallig ben ik inderdaad net deze week weer begonnen en is het inderdaad dus ook hoog tijd voor een blog. Ik had een goed excuus voor mijn afwezigheid, ik heb namelijk een zoontje gekregen!
Corina Hülsman-KinderRijk.jpg
‘Alles goed daar?’. Dat klinkt mooi neutraal volgens mij. Beter dan ‘argh ik wil nu een foto van mijn kind zien!’

Op kantoor is het wel weer even wennen. Van de ene kant voelt alles eigenlijk heel normaal, alsof ik er gister nog was. De interne audits staan op de stoep, ik word bijgepraat over het wel en wee met de GGD controles, de stand van zaken omtrent het project luchtkwaliteit en ontmoet ondertussen ook nog even de nieuwe directeur, die tijdens mijn verlof is begonnen. Hallo Bart Elenga!

Van de andere kant vraag ik me ondertussen af wat de mannen thuis aan het doen zijn. In een flits zie ik onheil en rampspoed. Ik kijk weer even naar mijn telefoon. Ach, als er wat mis is dan word ik vast gebeld. Toch? Tenzij het zo mis is dat bellen niet meer gaat. Ojee! Ik stuur zelf maar weer even een Whatsappje. ‘Alles goed daar?’. Dat klinkt mooi neutraal volgens mij. Beter dan ‘argh ik wil nu een foto van mijn kind zien!’. Ik houd mij namelijk groot! Ik krijg een berichtje terug dat hij zijn tweede flesje van vandaag krijgt, met een foto erbij. Dat herinnert mij er aan dat ik weer moet kolven. En oja, nog werken ook natuurlijk strakjes. Het is even wennen!

‘Ik was de eerste periode erg blij met mijn ervaring uit de kinderopvang’

Sowieso is het natuurlijk wennen, een kind hebben. Toch was ik zeker de eerste periode erg blij met mijn ervaring uit de kinderopvang. Wat nou vieze poep? Heerlijk zo’n gezonde poepbroek! Ja óók als het tot over zijn oren zit. Hup, lekker schone kleertjes aan. Die simpele praktische dingen zijn zo geleerd, maar wat is het handig als je het al weet voordat je na een lange vermoeiende pijnlijke dag thuiskomt met je kleintje.

En dan hebben wij in Nederland nog kraamzorg! Ik kan me bijna niet voorstellen hoe het voor anderen moet zijn, zonder ervaring, zonder kraamzorg … dan hangt het echt af van je vrienden en familie, een luxe die niet iedereen heeft. Wij hadden echt een droom van een kraamverzorgende. Wat een heerlijk mens. Wat een bijzondere baan ook, zo bij mensen thuis die eerste momenten meemaken. Toch weer heel anders dan werken op de groep, waar je als partner in de opvoeding óók deel uitmaakt van gezinnen. Werken met kinderen, het blijft enorm speciaal.

De vorige keer, nog voor haar verlof,  schreef Corina haar weblog over de kinderboekenweek 2015 >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.