Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Pan met fik

Het is zomervakantie. Voor ons als kantoorpersoneel is dat een iets rustigere tijd, voor de collega’s op de buitenschoolse opvang zijn de dagen juist langer. De zomeropenstelling is van start en alles staat in het teken van kinderen in de basisschoolleeftijd een leuke zomer te bezorgen.
Blog Corina Hülsman - Pan met fik

Na een lange dag op kantoor stuur ik een collega van de BSO een berichtje: ‘Nog wat leuks meegemaakt vandaag?’

‘Vandaag kwam de politie langs omdat ik een pan met fik in de avontuurlijke bosjes had gemaakt waarop de kinderen marshmallows en pannenkoeken aan het bakken waren.’

Dat vergt waarschijnlijk enige uitleg. Bij KinderRijk wordt er veel aandacht besteed aan de buitenruimten. Natuurtuinen zijn aanwezig bij vrijwel alle vestigingen en ‘avontuurlijke bosjes’ zijn plekken waar kinderen fijn tussen struiken en boompjes allerlei beestjes kunnen ontdekken, verstoppertje kunnen spelen en op andere manieren heerlijk kind kunnen zijn op de manier die ik me herinner van het spelen vroeger op braakliggende terreinen.


‘Één van de jongere kids was toch wel erg onder de indruk van die mensen in uniform. ‘Krijgen we nu een bekeuring?’

Daarnaast stimuleert KinderRijk om, uiteraard op een veilige manier, dingen uit te proberen en te beleven. In dit geval dus door een vuurtje te stoken en daar eten op klaar te maken. En de politie? Die bleek te zijn gebeld door buurtbewoners die rook uit de bosjes zagen komen. Niks aan de hand, doorlopen maar. Gelukkig, want zo vertelde mijn collega verder, was een van de jongere kids toch wel erg onder de indruk van die mensen in uniform. ‘Krijgen we nu een bekeuring?’, had ze gevraagd. Ah gossie.

Nee hoor, lekker blijven ontdekken en doen. Het klinkt alsof de kinderen een heerlijke dag gehad hebben, met dank aan mensen zoals mijn BSO collega. Het doet me denken aan een uitspraak van een Britse bioloog, Thomas Huxley: ‘The secret of genius is to carry the spirit of childhood into maturity’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.