Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Bouwreis Afrika

Mzamomhle. Sinethemba. Prachtige namen. Afrikaanse namen. Twee van mijn collega’s zijn samen met anderen uit kinderopvangland op dit moment in Kaapstad, Zuid-Afrika om mee te helpen een kindercentrum te bouwen.
Blog Corina Hülsman - Bouwreis Afrika

Zij doen dit via een door stichting Mzamomhle georganiseerde bouwreis. Dit wordt het derde kindercentrum dat de stichting bouwt en dit nieuwe centrum krijgt de naam Sinethemba, wat betekent ‘wij hebben hoop’ of ‘wij geloven in’. Prachtig.

De stichting heeft als doel om de kinderopvang in Kaapstad te verbeteren. Goede en veilige opvang zorgt ervoor dat ouders kunnen gaan werken, geld verdienen en een toekomst kunnen opbouwen. KinderRijk heeft de afgelopen weken op vestigingen acties gehouden om geld in te zamelen, onder andere door een sponsorloop, een rommelmarkt en een zelfgemaakt kookboekje dat ouders konden aanschaffen. Dit geld gaat rechtstreeks naar het project in Afrika. Ook is er een donatiepagina gestart waar andere belangstellenden terecht kunnen voor meer informatie over het project en eventueel dus een donatie kunnen doen: www.justgiving.nl/nl/companies/166-kinderrijk.

Afgelopen week kregen we op het hoofdkantoor via e-mail een reisverslagje van de collega’s die aan de bouwreis deelnemen. Wat is het leuk om vanuit het inmiddels koude Nederland te lezen over zon, de Tafelberg en heeeel veel enthousiasme. En de foto’s? Schitterend kleurrijk!

Meer informatie over de stichting, het project Sinethemba en de bouwreis is te vinden op de website van stichting Mzamomhle: www.mzamomhlefoundation.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.