Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – Openingsevent Week van het Jonge Kind (6)

Nu was ik heel enthousiast begonnen aan dat bloggen, maar daar is nu eigenlijk al de klad in gekomen. Dus dat wil ik even herstellen voor ik lekker op vakantie ga. Ik ging vrij rap van start, maar inmiddels heb ik jullie verder niet laten weten hoe ik nu tot Pedagogisch Professional van het Jaar ben gekozen.
Carola Winter tijdens de verkiezing.

Waar zat ik. Die filmpjes konden bekeken worden, ik zag dat mijn filmpje vaker werd bekeken, maar ach, ik heb zelf ook een paar keer gekeken, dus daar kan je niet zo’n pijl op trekken. Die groene kinderopvang waar ik het over heb, die is natuurlijk wel heel actueel. Daarmee had ik een goede voorsprong op de ander twee genomineerden.

De jury gesprekken vlogen voorbij. Ik vertel graag over mijn werk, ik heb veel plannen en ideeën. Maar er zijn ook veel lopende dingen die langer duren. Het is prachtig om een onderdeel te mogen zijn van een groeiende organisatie. Een nieuwe tak zelfs, met eenzelfde basis. Maar met een groei naar de natuur, we groeien groene uitdagende pleinen en wij als collega’s leren het groene plein te gebruiken in ons dagelijks aanbod. We nemen ouders mee en willen altijd in gesprek blijven. Ook de samenwerking met school en het samen groeien naar groenere schoolpleinen zijn mooie groeiprocessen.

Op 5 april vond het Openingsevent Week van het Jonge Kind plaats op een bijzonder mooie locatie: Green Village in Nieuwegein. Die dag was er de keuze uit een zestal sessierondes: ‘praktische handvatten voor inclusief leiderschap’, ‘peuterdans’, ‘de rol van de kinderopvang bij mediaopvoeding’, ‘het kind centraal? De groep centraal’, ‘loopbaancafé’, ‘ontdek twee eigentijdse interventies tijdens de opvoedproeverij’, ‘mannen in de kinderopvang’ en nog een aantal interessante activiteiten. Met veel een goed eten, mooie proeverijen en leuke kraampjes met informatie en aanbod.

‘Ze herkenden in mij een groene vakvrouw, zowel binnen mijn organisatie als daarbuiten’

Die ochtend kon er nog gestemd worden en in de middag was de uitreiking en bekendmaking van de Pedagogisch Professional van het Jaar 2019. De stemmen waren geteld. De jury had zijn rapport ingeleverd. De uitslag van de filmpjes was binnen… Er was gekozen, gestemd. En dat bleek unaniem.

Marike Vroom vertelde dat ik de vakjury had kunnen overtuigen waarom ik gekozen zou moeten worden als ambassadeur voor het vak. Ze herkenden in mij een groene vakvrouw, zowel binnen mijn organisatie als daarbuiten. Ik straal de liefde voor mijn vak uit en kijk naar mogelijkheden en uitdagingen. Ik ben proactief en ‘durf’ dingen te doen. Een voorbeeld voor collega’s. Ik heb ook het management meegekregen in de groene ontwikkeling. Ik ben positief en realistisch. Het kind staat centraal en daarna het groen.

‘Ik ben ervan overtuigd dat je een team, een locatie, ouders, kinderen en omgeving mee kan laten groeien tot een mooi groeiend concept in groene kinderopvang als je dat met elkaar doet. Het kinderen bewust maken en leren omgaan van de natuur met al zijn facetten is een van de belangrijkste speerpunten.’ Lees de vorige blog van Carola 
Carola Winter
Carola Winter werkt als Specialist Groene Kinderopvang voor Wiedewei, de groene kinderopvang van Kibeo. Een bijzonder groene functie die haar op het lijf is geschreven. In verschillende gedaantes is zij al jarenlang verbonden aan Groen Cement; de natuur is dan ook altijd de groene draad in de begeleiding van kinderen. In 2019 won zij de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar en met haar blogs nam zij de lezers mee in dit avontuur. Als de Groezelaar prikkelt en ontwikkelt zij alle zintuigen op een groene wijze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.