Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Betsy van de Grift – Lockdown leidt tot leerachterstanden

Binnen het onderwijs waren en zijn de meningen verdeeld over het sluiten van de scholen als een van de coronamaatregelen. Werkt het wel, is het wel echt nodig? Of, en dat is misschien nog ernstiger, is de bijwerking erger dan het middel?
blog-betsy
Betsy van de Grift

Want

Registreren

Betsy van de Grift is een ervaren bestuurder en ondernemer in de zorg en kinderopvang, met een pedagogische en bedrijfskundige achtergrond. Sinds 2008 werkt zij als onafhankelijk adviseur voor kinderopvang en kleuteronderwijs. Door haar reeks ‘kinderbreinboeken’ is zij een veelgevraagd spreker en directiecoach. Haar boek ‘De Kleutervriendelijke School’ werd genomineerd als ‘beste onderwijsboek van 2020’. Haar laatste boek ‘Het Managementboek voor de Kinderopvang’ wordt gezien als het nieuwe handboek voor ervaren en junior hoger management. Betsy streeft er naar duurzame leerimpulsen te geven aan het opvoedkundig en educatief aanbod aan 0-7 jarigen. Meer daarover op www.betsyvandegrift.nl

1 REACTIE

  1. Beste mevrouw Van der Grift,
    vanwege dat er vooral bericht wordt over de nadelen van het sluiten van de kinderopvang, deze reactie. In uw boek Kinderkoppie schrijft u over het belang van veelsoortige prikkels ten behoeve van de ontwikkeling van het kinderbrein. Zou het doorbreken van het vaak ijzeren ritme – want ook in de vakantie gaat de opvang door – van de opvang niet ook ontwikkelingsprikkels op kunnen leveren voor het kinderbrein ?
    In bovenstaande stukje van uw hand staat te lezen: ‘Veiligheid, geborgenheid en een rijkdom aan ontwikkelingsgerichte stimuli.’ Maar alsof kinderen dat thuis niet kunnen krijgen ? Sterker nog: er zijn kinderen die hun ouders meer meemaken dan voor de lockdown, prima toch ?
    Kortom, bovenstaande stukje is naar mijn smaak te eenzijdig van invalshoek en te vooringenomen.

    Vriendelijke groeten van Willemieke

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.