Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Bennita Blocq – Grensoverschrijdend gedrag in de kinderopvang?

In het kader van veiligheid en welzijn van kinderen, controleert de GGD dit jaar jouw kennis over wat te doen bij 'grensoverschrijdend gedrag' van collega’s en/of je leidinggevende in de kinderopvang. De GGD vraagt ook of je een meldrecht of meldplicht hebt en het is van belang dat je dit weet en ook begrijpt.
blog-bennita-blocq-grensoverschrijdend-gedrag-in-de-kinderopvang
Syda Productions / stock.adobe.com

Helaas

Registreren

Bennita Blocq is van oorsprong fysiotherapeut. Tijdens de vele therapie-momenten aan huis zag ze letsel waarbij in de verwijzing ‘gevallen, gestoten of onduidelijke oorzaak’ stond. Haar onderbuikgevoel gaf aan dat er iets niet klopte. In 2012 besloot zij, via een scholing bij de politie, om Trainer Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling te worden en uiteindelijk ook trainer voor Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld. De kinderopvang is haar specialiteit: sinds 2008 geeft zij cursussen kinder-EHBO en BHV-opleidingen aan pm-ers. Haar insteek is om volwassenen handvatten te geven die nodig zijn om kinderen veilig op te laten groeien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.