Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Bart de Koning – Verhalenstok

De moeder van Kleine Veer zei altijd 'je hebt geluk dat je hoofd vast zit, anders vergat je die ook nog'. Kennen jullie ook dat soort kinderen. Dromers. Die steeds alles vergeten? Misschien was je zelf zo'n kind. Of vergeet je nog steeds alles.
Blog Bart de Koning - Verhalenstok

Kleine Veer is een Indianenmeisje. Ze leeft in de prairie in Noord Amerika. Kinderen gaan daar voedsel uit de natuur verzamelen. Ze verzorgen de kippen, hun groentetuintje, plukken wilde granen, leren paardrijden en maken hoofdtooien of gaan op jacht. Maar omdat Kleine Veer alles vergeet, kan ze wel een geheugensteuntje gebruiken.


‘De dames (en één heer) hadden weer helemaal zin in het voorjaar om leuke dingen te gaan ondernemen met de kinderen in de tuin’

Daarvoor maakt ze een verhalenstok. Wat ging ik ook alweer doen buiten? een rietpluim staat voor paardrijles, een groen blad staat voor in de moestuin werken, stro staat voor het konijnenhok schoonmaken, een veer voor de kippen verzorgen enzovoorts.

Hoe maak je een verhalenstok?

Heel eenvoudig: Zoek een mooie stok. Wikkel er een paar postelastieken omheen. Ga op zoek in de tuin of in het bos. Verzin wat Kleine Veer allemaal mee wil maken en zoek daar spullen bij.

Als je klaar bent met je stok, zoek je iemand anders en vertel je jouw verhaal.

Deze activiteit gebruikte ik voor een workshop bij Kindervilla de Wereld in Noordwijkerhout. De dames (en één heer) hadden weer helemaal zin in het voorjaar om leuke dingen te gaan ondernemen met de kinderen in de tuin.

Ook zin in zo’n inspirerende workshop over wat je buiten kunt ondernemen, stuur mij een mail:

bart@natuureducatie.com

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.