Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Kort en bondig

Onlangs vond de conferentie 'Goede pers, slechte pers' van de BDKO plaats. Het was opmerkelijk rustig. Zelfs enkele aangemelde directeuren waren er niet. Dat vind ik jammer, want net in deze moeilijke tijden moet je ontmoeten. Op deze bijeenkomst hoor ik altijd weer verfrissende ideeën van collega's hoe zij omgaan met de huidige krimpende situatie. Dat heb je juist nu nodig.
Blog Jolanda Rikers - Kort en bondig

Er waren diverse sprekers waar je altijd weer wat van opsteekt. Het verslag van de bijeenkomst kun je op de site van bdKO lezen, maar ik wil 1 presentatie met jullie delen, namelijk de laatste spreker.

Hij gaf namelijk aan dat het ook goed is om in crisissituaties medewerkers als woordvoerder te laten optreden. Communicatie oude stijl is dat dan altijd de directeur woordvoerder is, maar hij nuanceerde dit, omdat juist dan medewerkers geloofwaardiger kunnen over komen. Ik kan mij goed zo’n situaties voorstellen waar dit ook zo kan werken. Je zult wel altijd je betrokkenheid moeten blijven uitdragen en vooral de regie blijven voeren.

Ook schuift de communicatiestijl op van feiten opsommend naar meer converserend. Tja, daar kon hij zelf ook wel wat van. Mijn tip is dan ook: hou het kort en bondig, want anders verliest je publiek de aandacht en gaat de boodschap toch verloren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.