Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK verlegt focus

Marianne Velsink
Bureau Kwaliteit Kinderopvang heeft de inhoud van het programma kwaliteitsimpuls 2013-2016 aangepast aan ontwikkelingen die nu in de branche spelen. Daarmee is de doorlooptijd verlengd tot eind 2017.
Focus BKK verlegd.jpg
Subsidie voor taal- en interactietrainingen kan nog tot en met 30 april worden aangevraagd. - Foto: Fotolia

Dit meldt BKK in een nieuwsbrief. Toen het kwaliteitsprogramma voor 2013-2016 werd vastgesteld, zag de kinderopvangbranche er op veel fronten anders uit dan nu. BKK heeft daarom wijzigingsvoorstellen aan het Ministerie van Sociale Zaken gestuurd. Deze zijn, tot genoegen van BKK, goedgekeurd.

Doorontwikkeling Pedagogisch kader

Voor de komende twee jaar zijn de belangrijkste thema’s voor BKK de doorontwikkeling van het Pedagogisch kader, de totstandkoming van een landelijk pedagogisch curriculum, het ontwikkelen van instrumenten voor zelfevaluatie en het monitoren van de trainingen Taal- en Interactievaardigheden. Het aangepaste programma betekent dat de doorlooptijd een jaar later afloopt: op 31 december 2017.

Het gebruik van de Pedagogisch kaders voor de kinderopvang kan beter. De boeken, zowel uitgebracht voor de dagopvang, de bso als de gastouderopvang, worden vooral incidenteel gebruikt. Lees meer

Taal- en Interactietrainingen

Het is ondertussen nog steeds mogelijk voor kinderopvangorganisaties, peuterspeelzalen en gastouderbureaus om de subsidie voor Taal- en Interactievaardigheden aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 april 2016. Er zijn twee trainingsprogramma’s in de regeling opgenomen: Oog voor Interactie (Nederlands Jeugdinstituut) en TINK (Sardes).

BKK-bestuur

Verder meldt BKK dat na Lex Staal ook Gjalt Jellesma uit het bestuur van BKK is gestapt. Gjalt draagt het stokje over aan zijn collega Nienke Willering, bestuurslid van BOinK. Lex Staal is opgevolgd door Jeroen Nusteling, bestuurslid van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.