Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK verzamelt onderzoeksvragen uit de praktijk

Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) verzamelt de komende tijd onderzoeksvragen die pedagogische beroepskrachten hebben in hun dagelijkse praktijk en waar ze graag inhoudelijk antwoord op willen hebben.
Fotolia

De onderzoeksvragen die moeten betrekking hebben op de kwaliteit van de werkzaamheden op de groep of bij de gastouder. Het kind staat daarbij centraal. Denk aan vragen hoe je kinderen beter kunt laten bewegen en gezonder kunt leren eten. Of wat echt werkt om hun spelbetrokkenheid te verbeteren.

Vanuit de praktijk versterken

De top 5 van de vragen van beroepskrachten overhandigt BKK aan Ruben Fukkink, hoogleraar kinderopvang aan de Universiteit van Amsterdam, en aan alle hbo- en wo-opleidingen Pedagogiek. BKK hoopt dat de onderzoeksvragen uit de praktijk ook echt zullen worden onderzocht. ‘Daarmee kunnen we het vak van pedagogische beroepskracht vanuit de praktijk versterken.’

Ben jij pedagogische medewerker of gastouder en heb jij zo’n vraag uit jouw praktijk, dan kun je je vragen doorgeven via een speciale site van BKK. Insturen kan nog tot 1 mei.

Lees ook: De toekomst van Bureau Kwaliteit Kinderopvang is ongewis. Er is nog geen nieuw programma voor BKK ontwikkeld voor de komende jaren en het huidige programma loopt eind van dit jaar af. BKK-directeur Yvette Vervoort is daarom in gesprek met veertig stakeholders om te kijken welke rol zij voor BKK nog zien weggelegd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.