Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK biedt programma voor middelgrote organisaties

Met een studiereis en een leergang pedagogische klantbelofte richt Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) zich op managers van middelgrote kinderopvangorganisaties.
Foto: AdobeStock

De leergang wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar was deze gericht op directeuren van kleine kinderopvangorganisaties. Dit jaar ligt de focus dus op de middelgrote organisaties. Dat wil zeggen: directeuren van organisaties die tussen de 6 en 30 locaties hebben of gastouderbureaus met meer dan vijftig koppelingen.

Leergang

Inhoudelijk gaat de leergang over de pedagogische klantbeloftes die organisaties doen: ‘Wij bieden goede kinderopvang’ of ‘Wij werken aan de doelen zoals geformuleerd door Riksen – Walraven’. Maar wat is goede kinderopvang dan? En zijn ouders wel geïnteresseerd in pedagogische doelen? Hierover gaat de leergang onder andere. Tijdens het programma kom je veel in contact met collega’s en kun je over van alles met elkaar sparren. De leergang start op 6 juli en bestaat uit vijf bijeenkomsten.

Berlijn

De studiereis naar Berlijn sluit inhoudelijk aan op de leergang. De reis is van 10-13 juni en gaat over zelfevaluatie in de kinderopvang. Ook voor deze trip worden expliciet directeuren van middelgrote kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus uitgenodigd. Tijdens de reis maken deelnemers kennis met zelfevaluatie tijdens de inspectie wat zo typisch iets voor Berlijn is. Ook vinden er werkbezoeken plaats aan verschillende kinderopvangorganisaties.

Leuven

De tweedaagse trip naar het Belgische Leuven is opengesteld voor trainers, pedagogen, pedagogisch coaches en beleidsmedewerkers. Deze training, die op 34 en 24 april plaatsvindt, gaat over de indicatoren welbevinden en betrokkenheid als basis van kwaliteit. In Vlaanderen is hier al langer aandacht voor, in Nederland is dit nog vrij nieuw. Voor deze reis zijn nog enkele plekken vrij.


Wat gaat BKK in 2018 en 2019 doen voor de kinderopvangbranche? Bekijk de belangrijkste thema’s hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.