Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BINK geeft werkloze ouders korting

Kinderopvangorganisatie Bink (voorheen SKH) geeft ouders ook na drie maanden werkloosheid een flinke korting op het uurtarief. Werkloze ouders betalen dan € 3,50 per uur minder aan kinderopvang bij Bink. Met deze actie hoopt Bink ouders meer tijd te geven om weer aan het werk te gaan zonder dat dat ten koste gaat van continuïteit van de kinderopvang.
BINK geeft werkloze ouders korting

Normaal gesproken hebben ouders nog drie maanden nadat zij werkloos zijn geworden recht op kinderopvangtoeslag vanuit de overheid. Daarna hebben ouders, die minder uren opvang hebben gebruikt dan waar zij recht op hadden, ook nog recht op toeslag. Zijn de uren opgemaakt, dan moeten werkloze ouders het volledige bedrag zelf betalen.

Kinderopvang opzeggen

Voor veel ouders in die situatie zit er niks anders op dan de kinderopvang voor hun kinderen op te zeggen. Monique Wittebol, algemeen directeur van Bink: ‘Hoe vervelend is het als een kind noodgedwongen van de opvang moet? Weg van zijn vertrouwde plek en vaste vriendjes en vriendinnetjes. We wilden hier graag een oplossing voor bieden.’

Extra korting

Werkloze ouders betalen de eerste drie maanden na het ontslag het uurtarief dat door de belastingdienst wordt vergoed. Ouders zijn hiermee goedkoper uit dan ouders die wel werken. Ook daarna krijgen werkloze ouders nog maximaal drie maanden een korting van €3,50 op het uurtarief.

 

Bink, voorheen Stichting Kinderopvang Hilversum, heeft zestig locaties verspreid over Hilversum en Soest voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.