Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezuinigen kinderopvang speerpunt SGP

Bezuinigen kinderopvang speerpunt SGP

Dat het volgende kabinet flink moet gaan bezuinigen, is iedereen het over eens. De SGP wil dat vooral doen door de subsidies voor de kinderopvang fors te verlagen. Ook de publieke omroep moet flink inleveren.

Kinderen het beste thuis af
In het verkiezingsprogramma Daad bij het Woord: De SGP staat ervoor! staat het volgende: ‘Kinderen verdienen een persoonlijke opvoeding door hun eigen ouders. Dat is voor hen namelijk het beste. Ouders hebben ten opzichte van hun kinderen een unieke relatie. Ze zijn niet te vervangen. De beste opvoeders zijn in principe de ouders zelf. Het is onbegrijpelijk en onverantwoord dat de overheid dit belang moedwillig verwaarloost door kinderopvang te stimuleren. En dat terwijl kinderopvang in de wet omschreven wordt als ‘het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen’. Zo’n opvoeding moeten we toch niet willen.’

Rijksbijdrage gehalveerd
De SGP wil dan ook naar een model waarin ouders zelf de kosten van kinderopvang betalen, behalve wanneer er sprake is van medische of sociale noodzaak. De SGP wil dat de rijksbijdrage voor kinderopvang wordt gehalveerd. Over de kinderopvang zelf schrijven zij:
‘Medewerkers in de kinderopvang dienen bekwaam en vaardig te zijn. Voldoende taalvaardigheid is een absolute voorwaarde en moet worden aangetoond’. En ‘Factoren die een schadelijke invloed hebben op de ontwikkeling van zeer jonge kinderen, zoals het gebruik van audiovisuele media, moeten in de kinderopvang zo veel mogelijk tegengegaan worden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.