Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bestuursconflict Mickey’s leidt tot schorsing

Het bestuur van Mickey's kinderopvang in Amersfoort is per direct geschorst door het gerechtshof in Amsterdam. Twee bestuursleden, die als stel ooit het bedrijf opstartten, hebben een conflict over wie er moet opstappen. Dit meldt RTV Utrecht.
Bestuursconflict Mickey's leidt tot schorsing
Foto: ANP Photo

De twee betichten elkaar van het verduisteren van geld en vinden dat de ander ontslag moet krijgen. Het ene bestuurslid zegt over de ander dat hij zijn vier bmw’s zou hebben laten onderhouden en zijn huis zou hebben laten verven op kosten van Mickey’s. Dat terwijl de organisatie al in financieel zwaar weer zit.

Externe bestuurder

Mickey’s heeft veertien kinderdagverblijven en bso’s in Amersfoort, Soest, Houten en Leusden. Het gerechtshof besloot het voltallige bestuur per direct te schorsen en stelde een externe bestuurder aan. Verder beveelde het Hof een onderzoek aan naar het (mogelijke) wanbestuur.

2 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal met bovenstaande eens. Wat mij het meest bevreemd is dat bestuurders na het voeren van wanbeleid, het nalatig te zijn geweest of na het maken van grove fouten, gewoon doodleuk ergens anders verder kunnen gaan in een of andere bestuurdersfunctie. Het is walgelijk hoe mensen elkaar de hand boven het hoofd houden!

  2. Lees alle reacties
  3. Het aantal affaires in de eertijds publieke en in de dienstensector is niet bij te houden. De kroon spant Amarantis, de scholengroep waar de bestuursvoorzitter een gat van 90 miljoen liet vallen, de koepel te gronde richtte waardoor 200 mensen op straat kwamen te staan, de belastingbetaler vele miljoenen ter reparatie kwijt is, en niettemin deze voorzitter met ettelijke tonnen op zak onmiddellijk doorholde naar zijn volgende bestuursbaan. Gisteren nog mevrouw Acampo, die als bestuursvoorzitter een Zaans ziekenhuis bijna te gronde richtte met een tekort van 40 miljoen, ontstaan door oneigenlijke declaraties bij verzekeraars, en die niettemin bij haar vertrek een vette bonus wist te bedingen waardoor ze met 4 ton naar huis kon. En vandaag dit bericht over een onderneming in de kinderopvang, waar het geld kennelijk tegen de wanden op klotste en bestuurders elkaar voor verspillende rotte vis uitmaken.
    Intussen betalen we de helft meer voor kinderopvang als eeen paar jaar geleden, twee keer zoveel voor onderwijs als een decennium geleden, en drie keer zoveel voor medische zorg.
    Wat hebben we onszelf toch op de hals gehaald met dat malle ‘corporate’ model in de semi-publieke en dienstensector? Gelukkig gaat er ook veel goed, maar dat was zonder die idiote privatisering vast ook goed gegaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.