Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beslisboom: nieuwe versie met regels terugkeer vakantie

In de kinderopvang en op de scholen gelden nog steeds coronamaatregelen waarvoor de beslisboom kan worden gebruikt. In de nieuwe versie zijn onder meer de regels te vinden over terugkeer na vakantie.

Verder zijn er enkele aanvullingen in de beslisboom gedaan om de informatie completer te maken.

De belangrijkste wijzigingen:

  • Personen vanaf 12 jaar moeten 10 dagen in quarantaine als zij uit een zeer hoog risicogebied komen. Ook in dit opzicht is de beslisboom aangepast. Kinderen onder twaalf jaar zijn niet verplicht maar worden dringend geadviseerd om in quarantaine te gaan na terugkomst uit een zeer hoog risicogebied. Zij kunnen zich op dag 5 laten testen om de quarantaine te verkorten.
  • Wanneer mag een niet-getest kind weer naar de opvang/school? In de beslisboom is toegevoegd dat een kind in het geval van aanhoudende milde klachten 7 dagen nadat de klachten zijn begonnen weer naar de kinderopvang of school mag, tenzij er nog een quarantaine-advies geldt. Zo worden kinderen niet onnodig thuisgehouden totdat ze 24 uur volledig klachtenvrij zijn.

Engelstalige beslisboom

Eerder werd al beloofd dat ook de Engelstalige beslisboom geüpdatet zou worden (versie 20 augustus 2021). Ook dat is gebeurd, de beslisboom in het Engels is hier te downloaden. Download the decision tree in English (for children from 0-12 years) here.

12+ beslisboom

Ook de 12+-beslisboom in het Nederlands én in het Engels (versie 23 augustus) is weer up to date. Download de Nederlandse versie. Download de Engelstalige versie hier. Download the decision tree in English (for 12+) here.

Kinderen vaccineren?

In Nederland mogen kinderen vanaf 12 jaar gevaccineerd worden. In groep 8 van het basisonderwijs worden kinderen in de loop van het jaar vaak 12 jaar (of ouder). Daarom staat in de beslisboom dat een kind ook immuun is als het volledig gevaccineerd is.

Voor de aanpassing van de beslisbomen werkte oudervereniging BOinK samen met AJN Jeugdartsen en het RIVM.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.