Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beslisboom kinderen met klachten gewijzigd

Er zijn twee kleine wijzigingen doorgevoerd in de beslisboom die helpt bepalen of een kind thuis moet blijven bij klachten. Ook is de beslisboom inmiddels vertaald naar het Engels.
AdobeStock

Dat meldt BOinK. De wijzigingen zijn doorgevoerd omdat er discussie was ontstaan over de interpretatie van de tekst. In de beslisboom is bij de tweede vraag de formulering aangepast naar: ‘Heeft een huisgenoot van het kind naast klachten die passen bij corona ook koorts (38,0 graden of hoger) of benauwdheid?’ De vraagstelling is in dit geval omgedraaid. Het gaat dus om de combinatie van koorts én corona-gerelateerde klachten of benauwdheid én corona-gerelateerde klachten. Als een huisgenoot alleen koorts of alleen benauwdheid heeft, hoeft een kind zonder klachten niet thuis te blijven.

Huisgenoten

In de beslisboom voor kinderen ouder dan 12 jaar is bij ‘Hoe lang moet een kind thuisblijven?’ duidelijk gemaakt dat het uitsluitend om een ziek kind gaat. Het woord ‘huisgenoten’ is verwijderd uit de tekst, omdat er voor volwassenen immers andere regels gelden. Hier kun je de meest actuele beslisboom vinden. De wijzigingen zijn ook al doorgevoerd in de Engelse vertaling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.