Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Baby overleden op Amsterdams kinderdagverblijf

Op het Amsterdamse kinderdagverblijf De Stampertjes is vrijdag 30 mei een baby overleden. Dat bevestigde een woordvoerder van de GGD na een bericht hierover in Het Parool. De politie doet momenteel onderzoek naar de doodsoorzaak van het kindje. Dat is een standaardprocedure. Vooralsnog gaat ze niet uit van een misdrijf, liet een zegsvrouw weten.
Baby overleden op Amsterdams kinderdagverblijf
Foto: ANP

Het kinderdagverblijf heeft de babygroep voorlopig gesloten. Dat was volgens de GGD en politie een eigen besluit. De politie heeft sectie verricht op het lichaampje, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Dat kan nog wel maanden duren, zei de woordvoerster. ‘We hopen dat we de ouders met verder onderzoek meer duidelijkheid kunnen geven.’ Het kindje is 6 juni begraven.

Goede naam

Ook inspecteurs van de GGD hebben zich laten informeren over wat er is gebeurd. ‘Ook dat is een standaardprocedure’, vertelde de zegsman. De crèche op het Rapenburg in de binnenstad heeft volgens hem een goede naam. De Stampertjes bestaat al meer dan 20 jaar. Het kinderdagverblijf was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.