Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Attendeer ouders op terugvorderen kinderopvangtoeslag’

Het ministerie van Sociale Zaken informeert kinderopvangorganisaties en gastouders dat ouders tot 1 september de kinderopvangtoeslag over 2012 met terugwerkende kracht kunnen aanvragen. Zij hopen via kinderopvang en media ouders alsnog hierop te attenderen, zodat zij niet weer onnodig kinderopvangtoeslag mislopen.
'Attendeer ouders op terugvorderen kinderopvangtoeslag'
Foto: ANP Photo

Vorig jaar en begin dit jaar kregen ouders kinderopvangtoeslag voor de maand waarin ze de toeslag aanvroegen en de maand ervoor. Ze konden niet meer met terugwerkende kracht over een heel jaar aanvragen zoals ze gewend waren. Er is besloten dat ouders alsnog over een heel jaar toeslag achteraf kunnen aanvragen, omdat veel ouders hebben aangegeven dat ze niet op de hoogte waren van deze maatregel.


Reminder


De regel dat ouders alleen kinderopvangtoeslag kunnen terugvragen voor dezelfde maand en die ervoor, gaat alsnog in per 1 januari 2014. Het lijkt of het ministerie met het uitsturen van deze reminder nog steeds twijfelt of ouders op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkeling.

Communicatie

Onlangs werd bekend dat het ministerie onderzoek gaat doen naar de communicatie in de kinderopvang. De ontwetendheid van ouders over het aanvragen van de kinderopvangtoeslag is hiervoor een belangrijke aanleiding. Het ministerie wil weten of kinderopvangorganisaties en gastouders/gastouderbureaus ouders hier wel adequaat over informeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.