Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asscher: Ruimte voor verbetering maatregelen infectieziekten

Minister Asscher van Sociale Zaken (SZ) ziet ruimte voor verbetering van de preventieve maatregelen tegen infectieziekten in de kinderopvang. Dat schrijft hij naar aanleiding van Kamervragen over de vergrote kans op buikgriep van kinderen bij kinderdagverblijven.
Asscher: Ruimte voor verbetering maatregelen infectieziekten
Foto: ANP

PvdA-partijgenoot Yücel stelde de vragen naar aanleiding van het onderzoek van Remko Enserink van het RIVM. Uit de bevindingen van Enserink zou blijken dat kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan twee keer zo vaak ziek zijn als kinderen die daar niet heen gaan.

Verbetering maatregelen infectieziekten

Hoewel er niet onderzocht is in hoeverre buikgriep met verbeterde hygiëne te voorkomen is, ziet de minister aanknopingspunten voor de verbetering van de preventie van infectieziekten. De resultaten van het onderzoek worden daarom meegenomen in de herziening van de richtlijn ‘gezondheidsrisico’s in een kindercentrum of peuterspeelzaal’. Het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV) van het RIVM herziet deze richtlijn in 2015 in samenwerking met de sector.

Enserink baseert zijn stevige conclusies op eigen onderzoek onder 100 kinderdagverblijven en 8500 gezinnen. Hij stelt dat Kinderen die naar het kinderdagverblijf gaan, niet alleen vaker ziek zijn, maar ook ernstiger.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.