Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asscher laat kwaliteitsbevordering gastouderopvang over aan opvolger

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
Demissionair minister Asscher gaat opties over de verbetering van de kwaliteit van de gastouderopvang aan zijn opvolger overhandigen. Hij werkt nu aan inventarisatie. Dit schrijft hij aan de Tweede Kamer.
kwaliteit-gastouderopvang-asscher-Fotolia.jpg
Ook het gastouderbureau kan eventueel een rol spelen bij het effectiever en efficiënter inrichten van het toezicht. - Foto: Fotolia

Afgelopen jaar is Asscher in gesprek geweest met het werkveld en deze is het er ‘unaniem over eens dat de kwaliteit van gastouderopvang verbeterd moet worden.’ Asscher is begin 2017 gestart met sessies met het veld om te bezien hoe invulling kan worden gegeven aan de kwaliteitsbevordering. Deze input verwerkt het ministerie momenteel in een inventarisatie van mogelijke verbeteringen.

Keuzes maken

UIt de sessie met het werkveld zijn een aantal suggesties gekomen. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het gelijktrekken van de opleidingseisen en invoeren van coaching voor gastouders. Ook het gastouderbureau kan eventueel een rol spelen bij het effectiever en efficiënter inrichten van het toezicht.

Op papier

Het gastouderbureau heeft nu op papier een rol bij de kwaliteit van de gastouderopvang, maar de vraag is of het gastouderbureau die rol op dit moment ook waarmaakt. Hierbij is het de vraag wat ervoor nodig is om de rol van het gastouderbureau in dat opzicht te versterken. Deze en andere vraagstukken en opties worden door het ministerie in beeld gebracht. Asscher: ‘Het is vervolgens aan mijn opvolger om daar keuzes in te maken en te bezien hoe de kwaliteitsbevordering gastouderopvang verder wordt vormgegeven.’

Lees hier de brief die Asscher schreef aan de Tweede Kamer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.