Arbeidsrecht en het regeerakkoord: wat gaat er veranderen?

Wat zijn de meest opvallende wijzigingen in het arbeidsrecht volgens het nieuwe regeerakkoord? Joost Quant, Advocaat/partner bij Buren NV in Amterdam én vaste columnist van een juridische rubriek in Management Kinderopvang, zet het op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
 • Loondoorbetalingsverplichting bij ziekte
  Voor kleine werkgevers (tot 25 werknemers) wordt de verplichting tot loondoorbetaling tijdens ziekte verkort van twee naar één jaar.
 • Totale duur opvolgende contracten van twee naar drie jaar
  De periode waarna elkaar opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan naar een contract voor onbepaalde tijd, wordt verlengd van twee naar drie jaar.
 • Verlenging proeftijd
  Indien een werkgever direct (als eerste contract) een contract voor onbepaalde tijd aanbiedt, wordt de proeftijd verruimd naar vijf maanden. Voor meerjaarscontracten (meer dan twee jaar) wordt de proeftijd drie maanden.
 • Introductie van een cumulatiegrond in het ontslagrecht
  Alleen op basis van elk van de afzonderlijk
0
996

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.