Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App: wat weet jij over kindermishandeling?

Er is al een gratis app Meldcode kindermishandeling, maar daarnaast komt Augeo met de nieuwe Qurve app. Dertig dagen lang ontvangen professionals die met kinderen werken een tip of vraag die te maken heeft met kindermishandeling.
AdobeStock

Jaarlijks hebben zo’n 120.000 kinderen te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld. De kinderopvang is een belangrijke vindplek als het gaat om het signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld. Daarvoor is een kinderopvangmedewerker verplicht de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te gebruiken, die sinds 1 januari 2019 vernieuwd is. Lees daarover meer

Qurve app

Om professionals in de kinderopvang, zorg en het onderwerp alert te maken én te houden komt Augeo met een nieuwe app: de Qurve app. Bij het downloaden van de app, kun je het vakgebied kiezen waarin je werkt: kinderopvang, onderwijs of zorg. Alle drie de vakgebieden hebben een eigen activatiecode. Voor kinderopvang is dat: FTWQ. Deze code wordt gebruikt voor registratie, samen met het e-mailadres van de gebruiker. Na registratie kan de app gedownload worden. Wanneer de gebruiker inlogt met het geregistreerde e-mailadres, staat het eerste ‘leermoment’ meteen klaar.

App Meldcode kindermishandeling

Er is al een veelgebruikte app in de strijd tegen kindermishandeling: de app Meldcode kindermishandeling. In deze gratis app kan ‘klik voor klik’ door de stappen van elke route uit het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ worden gelopen. Daardoor krijgt de gebruiker alleen de informatie en stappen uit de meldcode te zien die op dat moment voor hem/haar van toepassing zijn. Bij elke stap kan om extra toelichting worden gevraagd. Gedurende het hele proces zie je in een voortgangsbalk hoe ver je je in het stappenplan bevindt. De app is bij uitstek geschikt om in de praktijk, zo nodig op de groep, met telefoon of tablet in de hand te gebruiken.

Geen account

Voor het gebruik van de app Meldcode kindermishandeling hoeft geen account te worden aangemaakt. Er worden geen cookies opgeslagen. De app kan dus volledig anoniem worden gebruikt. De app Meldcode Kindermishandeling kan worden gedownload uit de App Store en Play Store.

De nieuwe brochure over de Meldcode kindermishandeling voor de kinderopvang en onderwijs is beschikbaar. Hoe pas je de meldcode toe in de praktijk? Op deze en andere vragen geeft de brochure antwoord. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.