Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anita van der Hoeven beste praktijkopleider

Anita van der Hoeven beste praktijkopleider

Anita van der Hoeven van kinderopvangorganisatie Okidoki in ‘s-Gravenzande, is uitgeroepen tot Beste Calibris Praktijkopleider 2011. Zij liet Anneke Hofland van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Impuls en Maarten Baar, praktijkopleider op een Franse camping achter zich.

Werkt als coach
‘Fantastisch dat Calibris ons zo in het zonnetje zet’ bracht de verraste winnares uit, die een bronzen sculptuur uit handen van Rob van den Bosch, directeur Calibris, in ontvangst nam. ‘Als praktijkopleider zit ik helemaal op mijn plek, het is dan ook een grote eer om deze prijs te winnen.’ De vakjury ziet in Anita een praktijkopleider van de nieuwe garde. Ze geeft haar werk vorm als coach en probeert zo de beste kansen te creëren voor zowel de stagiair als de werkbegeleider. Anita creëert niet alleen werkbegeleiding van maatschappelijke stages, vmbo, mbo naar hbo-stages, maar weet ook de achterliggende gedachte (het ‘waarom’) van het handelen van een stagiair boven tafel te krijgen – competentiegericht begeleiden dus.

Nieuwe prijs
Op de website bestecalibrispraktijkopleider.nl werden de genomineerden gepresenteerd aan het grote publiek en kon iedereen zijn stem uitbrengen. Anita vergaarde de meeste stemmen. Dit jaar reikte Calibris voor het eerst de prijs Beste Calibris Praktijkopleider uit voor Zorg, Welzijn of Sport. Anita van der Hoeven dingt automatisch mee naar de titel Beste Praktijkopleider 2011, een overall verkiezing waaraan de beste praktijkopleiders uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.