Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam pakt overtreders harder aan

Kinderopvanglocaties die de regels herhaaldelijk aan hun laars lappen, worden harder aangepakt. Dit zegt wethouder Jeugd Pieter Hilhorst in het Parool. Het Amsterdamse Bureau Handhaving Kinderopvang ontvangt momenteel zo veel klachten over de Amsterdamse kinderopvang, dat het bureau het niet meer aankan.
Amsterdam pakt overtreders harder aan
Foto: ANP Photo

Hilhorst: ‘We moeten onderscheid maken tussen de voorlopers en de klaplopers.’ Hij vindt het jammer dat het bureau door de drukte niet in staat is om te bepalen welke locaties er structureel de kantjes vanaf lopen en waar incidenteel iets misgaat.

Feiten en cijfers

Bureau Handhaving Kinderopvang heeft in 2012 930 keer moeten optreden. Er zijn twee bestuurlijke boetes en 61 dwangsombesluiten opgelegd, met een boetebedrag van in totaal 316.000 euro. Volgens wethouder Hilhorst is eerdere berichtgeving, dat de helft van de Amsterdamse kinderopvang de zaakjes niet op orde heeft, nog licht uitgedrukt. In het Parool zegt hij dat bij slechts vijftien procent van de kinderopvanglocaties alles in orde is.

Kwaliteit omhoog

Amsterdam heeft na de conclusies van de commissie Gunning besloten dat de kwaliteit van de kinderopvang in de stad omhoog moet. Bovenop de GGD-eisen kwamen nog meer eisen waarop wordt toegezien door Bureau Handhaving Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.