Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Almere stimuleert water drinken bij kinderen

Komend schooljaar worden kinderen in twee wijken in Almere gestimuleerd water te drinken als zij dorst hebben. Water is veel gezonder dan zoete drankjes. Zowel scholen als kinderopvangorganisaties haken bij het initiatief aan.
Water drinken in plaats van gezoete drankjes kan overgewicht en zelfs obesitas bij kinderen voorkomen.
Water drinken in plaats van gezoete drankjes kan overgewicht en zelfs obesitas bij kinderen voorkomen. - Foto: ANP

Het drinken van water moet gemeengoed worden onder kinderen. Daarom komt het onderwerp veel ter sprake in de klas en in de opvang. In de buurt van scholen in de Bloemenbuurt en de Bouwmeesterbuurt komen watertappunten te staan bij scholen of op het schoolplein. Zo wordt water drinken nog gemakkelijker. Alle kinderen in de buurt krijgen een eigen bidon die ze kunnen bijvullen.

JOGG-wijken

Het themajaar in Almere maakt deel uit van de JOGG-aanpak: Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit is een beweging waarbij iedereen in een wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren aantrekkelijker te maken. In Almere zijn de Bloemenbuurt en de Bouwmeesterbuurt aangewezen als JOGG-wijken.

Water drinken in plaats van gezoete drankjes kan overgewicht en zelfs ernstig overgewicht (obesitas) bij kinderen voorkomen. Water bevat geen calorieën. Eind 2013 bleek uit een rondgang langs kinderdagverblijven dat zij vaak nog water én zoete drankjes aan kinderen aanbieden. Kinderdagverblijven voelden  zich er niet goed bij om van bovenaf te bepalen wat kinderen wel en niet mogen drinken. Lees meer over de conclusies van toen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.