Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alfa-college start opleiding Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen

Het Alfa-college in noordoost Nederland start in het schooljaar 2020-2021 met de opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen. Het is het eerste regionaal opleidingencentrum dat deze (BOL-)opleiding aanbiedt.
Foto: KIK Kinderopvang

De nieuwe niveau 4-opleiding heeft betrekking op het werk met kinderen voor, tijdens en na schooltijd. Studenten leren hoe om te gaan met kinderen tot 13 jaar. Maar ook over hun ontwikkeling en hoe ze deze kunnen stimuleren.

Het Alfa-college speelt met de nieuwe opleiding in op de ontwikkeling dat kinderopvang, onderwijs en bewegen op steeds meer plekken in Nederland samenkomen in een Integraal Kind Centrum (IKC).

Dit leidt tot een groeiende vraag naar breed inzetbare medewerkers, aldus het Alfa College. Het gaat daarbij om mensen die het leuk vinden om te bewegen met kinderen, te ondersteunen in de klas én als pedagogisch medewerker in de opvang te werken.

Kans op werk

‘Op dit moment is er een tekort aan medewerkers in onderwijs en opvang. Deze medewerkers worden nu nog afzonderlijk van elkaar opgeleid. Met de opleiding Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen kies je voor een opleiding waarmee je veel kans hebt op werk,’ zegt directeur Annelies Bezuyn van CKC Drenthe. ‘Daarnaast heb je een bredere functie, meer afwisseling in je werk en kun je meer uren per dag werken. Dus dat is voor studenten en medewerkers van de toekomst interessant.’

CKC Drenthe is een van de partners van het Alfa-college bij de opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen. Het Alfa-college heeft vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.