Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Drent wordt niet vervolgd

Albert Drent wordt niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de oud-directeur van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, Albert Drent, niet vervolgen. Volgens justitie is Drent niet betrokken geweest bij het seksueel misbruik door Robert M., voormalig medewerker van het Amsterdamse kinderdagverblijf. Hij heeft hier niet van geweten, aldus het OM. Ook is hij vanuit zijn voormalige functie niet strafrechtelijk verantwoordelijk. ‘Het misbruik door Robert M. was zo specifiek en persoonsgebonden dat dit niet aan derden kan worden toegerekend.’

Aangifte
Enkele ouders hadden aangifte gedaan tegen Drent, omdat ze hem mogelijk medeplichtig achtten aan het misbruik. De oud-directeur was geen verdachte. Het OM heeft uitgebreid onderzoek gedaan nadat de omvangrijke zedenzaak vorig jaar december aan het licht was gekomen.

Gebrekkige werkwijze
Justitie meent wel dat de bedrijfsvoering van ’t Hofnarretje zeer te wensen overliet. ‘Mede door de wijze van bedrijfsvoering heeft Robert M. volgens zijn eigen verklaring de mogelijkheden gehad vele kinderen voor een langere tijd seksueel te misbruiken.’ Deze gebrekkige werkwijze kan er volgens het OM niet toe leiden dat Drent schuldig kan worden bevonden aan betrokkenheid bij seksueel misbruik. M. heeft bovendien bij kinderdagverblijven die er een strakker beleid op na hielden ook mogelijkheden gevonden om zijn slag te slaan.

Kindlijsten
Het onderzoek heeft verder vermoedens van het plegen van valsheid in geschrifte door de oud-directeur naar boven gebracht. Hier kijkt het OM nog naar. ‘Er zijn aanwijzingen dat hij zogeheten kindlijsten in strijd met de waarheid heeft gewijzigd’, aldus het OM. ’t Hofnarretje verstrekte deze lijsten aan de GGD tijdens controles.
M. werkte 2 jaar op ’t Hofnarretje, dat meerdere vestigingen in Amsterdam heeft. Het kinderdagverblijf bestaat nog steeds en heet inmiddels Vlinderheuvel. M. heeft bekend dat hij tientallen kinderen heeft misbruikt.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.