Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Albert Drent niet vervolgd

De voormalige directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, Albert Drent, wordt definitief niet vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bekendgemaakt. Het bewijs is volgens het gerechtshof onvoldoende om Drent strafrechtelijk iets te verwijten.
Albert Drent niet vervolgd
Foto: ANP

Het besluit volgt op een anderhalf jaar durend onderzoek naar de ex-directeur. Ouders van de slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak dwongen nieuw onderzoek af, nadat er beelden opdoken van een bijeenkomst met pedofielen, waarop Drent te zien zou zijn. Het onderzoek naar Drent werd daarop heropend.

Beelden

Het Nederlands Forensisch Instituut kon niet met zekerheid vaststellen dat het echt om Albert Drent ging. Daarna heeft een Brits laboratorium naar de beelden gekeken. Zij ontdekten wel een gelijkenis tussen de man op de beelden en Albert Drent.

Bewijs

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde dat het bewijs onvoldoende overtuigend is om Drent strafrechtelijk iets te verwijten. Al in 2012 besloot het Openbaar Ministerie (OM) Drent niet te vervolgen. Volgens het OM speelde hij geen rol bij het misbruik door Robert M. Drent heeft altijd beweerd dat hij er niets mee te maken had.

De Amsterdamse zedenzaak is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de kinderopvang. Pedagogisch medewerker Robert M. misbruikte 87 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Dat gebeurde ook op kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam waar Albert Drent de eigenaar van was. Zijn rol is altijd onduidelijk geweest. In 2011 besloot het OM om Drent niet te vervolgen. Lees meer in het online dossier over de zedenzaak.

Misbruik

Robert M. misbruikte een groot aantal kinderen bij het kinderdagverblijf ’t Hofnarretje. Hij is veroordeeld voor 19 jaar cel en tbs. De ouders van de slachtoffers eisten dat ook Drent, directeur van de kinderopvang ten tijde van het misbruik, werd vervolgd.  De ouders denken dat de voormalige directeur van het misbruik afwist.

1 REACTIE

  1. Albert Drent had tbv winstmaximalisatie jarenlang zo min mogelijk personeel op de groepen staan. Controle door collega´s onderling was daardoor in de praktijk al lastig. Voor het creeeren van deze potentieel gevaarlijke situatie was hij wel degelijk verantwoordelijk. Of hij er nu van af wist of niet, ik blijf hopen voor de ouders op een bevredigende uitkomst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.