Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agrarische kinderopvang krijgt Boert Bewust-label

mvelsink
Boeren die hun omgeving weten te betrekken bij het boerenbedrijf komen in acht streken in Nederland in aanmerking voor een Boert Bewust-bedrijfslabel. Deze week ontving de agrarische kinderopvangorganisatie De Kleine Kornuiten uit Dalfsen zo’n label.
Kinderen vermaken zich op een boerderij. ANP

En daar zijn ze heel blij mee bij de kinderopvangorganisatie. ‘Een prachtinitiatief,’ laat de eigenaresse Karla Noordman op Facebook weten. ‘Omdat we graag aan de burgers ons verhaal willen vertellen met betrekking tot ons agrarisch bedrijf.’ De kinderen die bij De Kleine Kornuiten komen elke dag wel even op de boerderij die zich op hetzelfde terrein bevindt. Zij leren spelenderwijs waar melk vandaan komt, hoe het gras wordt gemaaid en wat een boer allemaal doet.

Maatschappelijk ondernemen

De initiatiefnemers van de Stichting Boert Bewust willen met het label boeren stimuleren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Om in aanmerking te komen voor het label, moet de organisatie aan minimaal 10 punten voldoen. Die gaan onder andere over de verbinding van de organisatie met de maatschappij, of ze zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en of er sprake is van een goede relatie met de samenleving.

Regio’s

De labels zijn of komen binnenkort beschikbaar in de regio’s IJsseldelta, Vechtdal, Salland, Achterhoek, Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal, Land van Cuijk en Kromme Rijn. Bekijk op de website van De Stentor enkele foto’s van de uitreiking bij De Kleine Kornuiten.

Kan een agrarisch bedrijf schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen en kan een gemeente op die grond een opvanglocatie verbieden? In de gemeente Lingewaard hoorde geitenhouder Leeke Bouwens uit Gendt dat op zijn locatie toch geen gastouderopvang mag plaatsvinden. Mag dit? Lees meer in dit artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.