Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wasknijperrace

Elk kind krijgt een wasknijper in de hand en wordt op afstand van elkaar op het plein gezet. Dan klinkt de toeter en mag iedereen rond gaan rennen en proberen zijn knijper op de kleren van een ander kind te klemmen.
Foto: iStock

Simpel, actief en lekker buiten: de wasknijperrace. Elk kind krijgt een wasknijper in de hand en wordt op afstand van elkaar op het plein gezet. Dan klinkt de toeter en mag iedereen rond gaan rennen en proberen zijn knijper op de kleren van een ander kind te klemmen.

Lukt het om je wasknijper(s) kwijt te raken? Dan mag je even uitrusten aan de kant, bijvoorbeeld op een boomstam of biels. Doel van dit alles is om zo snel mogelijk aan de kant te komen.

Het kan zijn dat je meerdere knijpers op je kleren hebt. Ze moeten allemaal weg voor je naar de boomstam mag. Leg heel goed uit: de knijpers mogen alleen op kleding worden gezet, oppassen dat je elkaar geen pijn doet.

Meer activiteitentips binnen dit thema: 

‘Thema Lente: tips voor de aankleding’
‘Eitjes om te eten’
‘Dans: natuur ontwaakt’
‘Sporten in de natuur’
‘Dans als een lammetje’
‘Lentesporten’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.