Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: reizen

De periode rondom vakanties is bij uitstek geschikt voor het thema reizen.
iStock

Veel kinderen gaan op vakantie, horen hun ouders erover praten en voelen zich betrokken bij het onderwerp. Maar juist ook voor de kinderen die thuis blijven is het leuk om een wereldreisje te maken in de kinderopvang.

Een vakantie organiseren betekent: plannen en nadenken, veel bijzondere dingen zien en ervaren, lekker luieren, maar ook volop bewegen. Dit betekent dat ook deze themaperiode vol zit met het stimuleren van de sensorische, cognitieve en motorische ontwikkeling. En je wordt er nog vrolijk van ook!

WWWEETJES

Het onderwerp vakantie leent zich goed om eens inspiratie voor activiteiten op te doen buiten de kinderopvang.

  • ​anwb.​nl/​vakantie/​achterbankbingo: vakantie-expert ANWB heeft leuke vakantiespelletjes die je ook heel goed in de kinderopvang kunt doen. Achterbankbingo bijvoorbeeld: download de bingokaarten en bingo met de kinderen tijdens een buurtwandeling. Er zijn kaarten voor 4 tot 6 en 6 tot 12-jarigen. Wie ziet gras, water, een fiets, een vrouw met een zonnebril? Roep ‘bingo’ als je kaart vol is.
  • ​leukmetkids.​nl: klik op ‘uitjes en vakantie’ en je vindt onder andere leuke boeken over reizen en vakantie voor de grotere kinderen.

Overige artikelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.