Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Leuke levende letters

Thema: Leuke levende letters
Foto: ANP Photo

Taalgevoel is iets wat je al jong ontwikkelt. Met het thema ‘Leuke Levende Letters’ komen de kinderen spelenderwijs
in aanraking met taal. Met letters en woorden kun je heel creatief zijn. Enkele opties op een rij:

 

• Levende Letters: aan het begin van de week krijgt elk kind een letter. Verdeel het ABC. Gebruik bijvoorbeeld witte (of een andere lichte kleur) T-shirts waarop je heel groot de letters laat drukken, op elk shirt een andere letter. Dit gaat ook prima
met zwarte textielstift. Het T-shirt kan over de kleding worden gedragen deze week, of alleen tijdens de activiteiten. Het kind ís de letter in alle letterspelletjes die je tijdens de themaweek doet.

 

• Hang overal reuzenletters op. Gebruik hiervoor grote vellen wit papier, maak letterslingers en spuit het ABC op de ramen.

 

• Verstop overal letters in het kindercentrum. In de koekjestrommel, op een stoel onder de tafel, achter het gordijn, op het toilet. Laat dan de kinderen één letter zoeken, maak er een wedstrijdje van. Neem de B. De kinderen zoeken overal de B, maar mogen ook voorwerpen aandragen die beginnen met een B: beer, boek, (poppen)bed.

 

• Een naam heeft grote betekenis voor een kind. Doe elke dag iets met de naam. Bijvoorbeeld Kim: maak een kroontje met de naam Kim, knip Kim uit gekleurd papier of van lapjes textiel of vingerverf de naam Kim.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.