Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Leer van het verkeer

Thema: Leer van het verkeer
Foto: ANP Photo

Al op heel jonge leeftijd worden kinderen geconfronteerd met het verkeer. Bij mama of papa op de fiets, of vanuit het wandelwagentje zien ze auto’s langsrazen en fietsen voorbijrijden. En al snel zetten kinderen zelfstandig hun eerste stappen in het verkeer. Denk daarom niet dat ‘verkeer’ een thema is voor de grotere kinderen. In een leerzame themaweek kun je ook de jongere kinderen erbij betrekken: leer van het verkeer.


• Decoreer de ruimte met alles wat maar met verkeer te maken heeft. Maak verkeersborden, verkeerslichten, parkeerborden, zebrapaden, oranje pionnen.

• Denk ook aan de buitenruimte. Betrek de gemeente en de lokale politie bij de themaweek en vraag of ze verplaatsbare verkeersborden, dranghekken en afzetlinten willen uitlenen.

• Zorg dat je veel ‘vervoersmiddelen’ tot je beschikking hebt. Leen van andere groepen auto’s, fietsjes en ander speelgoed dat bij het thema past.
• Verzamel verhalen en liedjes over verkeer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.