Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Hoi, het regent!

Kinderen horen volwassenen vaak mopperen als het regent. Je wordt vies nat en koud en je rent zo snel je kunt naar binnen. Dat pak je bij het thema ‘Hoi, het regent!’ helemaal anders aan.
Foto: AdobeStock

Je laat zien dat een stevige plensbui juist leuk is. Het is goed voor de natuur, het is helemaal niet koud als je beweegt en nat is niet erg als je goed gekleed bent en in dikke plassen mag stampen.

Tips voor een regensfeer in je ruimte:

> Hebben jullie een grote hal? Hang een waslijn op en haak er open paraplu’s aan. Laat elke dag de waslijn zakken, elk kind kiest een kleur paraplu en doet een regendans op een toepasselijk muziekje. Laat de kinderen goed afstand houden, zodat niemand per ongeluk met een plu wordt geprikt.
> Druppels zijn prachtig om te zien. Ga druppels tekenen, schilderen en kleien. Plak ze op de muren, tafels en plafonds.
> Maak een watertafel van een platte bak op de grond of speel om de wasbak. Zet een pop in de bak en laat het dan regenen: met de waterkraan of een gieter. Bewonder de druppels en laat de kinderen ervaren hoe de pop langzaam nat wordt.

Meer activiteitentips binnen dit thema: 

Regenkleding pimpen
Regen op je gezicht
Regen luisteren
Kanalen maken
Druppels studeren
Nat en droog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.